search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

S̄wạs̄dī! Eller hej, som det betyder. Idag har vi varit på en flytande marknad tillsammans med lokalbefolkningen. Det som skiljer flytande marknader från vanliga är att de delvis är på vattnet. Vi valde att ta en marknad som riktade sig mot lokalbefolkningen istället för turister för att få en genuin upplevelse. Och det kan man nästan bara få om man har en Thailändsk guide som förklarar allt för oss Svennar! Vår guide, Nonglak, var toppen! Hon visade oss runt på marknaden och berättade vad saker och ting var och kastade på oss olika saker att smaka, som stickyrice med banan, olika frukter, friterad banan mm. Det mesta var väldigt gott och till och med Vilda vågade smaka på nästan allt.

När vi gått ett varv runt maten och spanat så fick vi hoppa på en privat paddelbåt, som tog oss runt i marknaden och det omgivande området. Där såg vi allt från lokalbefolkningens hem längs vattnet till skog med bananträd och hemlösa busiga hundar. Vår guide plockade upp en Lotus blomma från vattnet och gav oss fröna att äta! Väldigt goda, smakade lite som ärtor och Vilda försökte hela tiden trycka in oskalade frön i munnen, hon tyckte det var smaskens!

Efter båtturen blev det lunch. Vi satt längs vattnet och tittade på båtarna som kom förbi och sålde sina råvaror. Vi plockade upp två kokosnötter att äta till maten. Till lunch fick vi Pad thai, mango och papayasallad (som var superstark med jättegod),wokade grönsaker med ris och till efterrätt blev det kokospudding. Allt var väldigt gott, men man var inte superhungrig efter att redan ha provsmakat halva marknaden.

Efter maten ville vår guide hålla Vilda och hon gick runt och visade upp henne för alla bekanta. Även här på marknaden var Vilda superpoppis och folk kom fram hela tiden och sa “Túktā”, som betyder docka. Vi fick lära oss att man inte säger till ett barn att de är söta eller vackra när de är under sex år, då man är rädd att andar ska komma och ta deras barn då. Så istället kallar alla henne för lilla dockan. Vi är supernöjda med dagen och vi fick verkligen känna oss som en del av Thailand då vi enbart såg ett par andra turister på plats. Vår guide lärde oss massor om Thailändsk kultur och berättade om sitt liv och roliga historier från hennes barndom. Det var väldigt skönt att ha någon som kunde översätta vad folk sa och någon som kunde berätta vad all mat var för något (annars hade vi nog knappt vågat prova något!). Vilda somnade i bilen hem och vi luktar fortfarande matos från marknaden. I morgon åker vi vidare!

This entry was posted in Bangkok.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: