search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

S̄wạs̄dī! Eller hej, som det betyder. Idag har vi varit på en flytande marknad tillsammans med lokalbefolkningen. Det som skiljer flytande marknader från vanliga är att de delvis är på vattnet. Vi valde att ta en marknad som riktade sig mot lokalbefolkningen istället för turister för att få en genuin upplevelse. Och det kan man nästan bara få om man har en Thailändsk guide som förklarar allt för oss Svennar! Vår guide, Nonglak, var toppen! Hon visade oss runt på marknaden och berättade vad saker och ting var och kastade på oss olika saker att smaka, som stickyrice med banan, olika frukter, friterad banan mm. Det mesta var väldigt gott och till och med Vilda vågade smaka på nästan allt.

När vi gått ett varv runt maten och spanat så fick vi hoppa på en privat paddelbåt, som tog oss runt i marknaden och det omgivande området. Där såg vi allt från lokalbefolkningens hem längs vattnet till skog med bananträd och hemlösa busiga hundar. Vår guide plockade upp en Lotus blomma från vattnet och gav oss fröna att äta! Väldigt goda, smakade lite som ärtor och Vilda försökte hela tiden trycka in oskalade frön i munnen, hon tyckte det var smaskens!

Efter båtturen blev det lunch. Vi satt längs vattnet och tittade på båtarna som kom förbi och sålde sina råvaror. Vi plockade upp två kokosnötter att äta till maten. Till lunch fick vi Pad thai, mango och papayasallad (som var superstark med jättegod),wokade grönsaker med ris och till efterrätt blev det kokospudding. Allt var väldigt gott, men man var inte superhungrig efter att redan ha provsmakat halva marknaden.

Efter maten ville vår guide hålla Vilda och hon gick runt och visade upp henne för alla bekanta. Även här på marknaden var Vilda superpoppis och folk kom fram hela tiden och sa “Túktā”, som betyder docka. Vi fick lära oss att man inte säger till ett barn att de är söta eller vackra när de är under sex år, då man är rädd att andar ska komma och ta deras barn då. Så istället kallar alla henne för lilla dockan. Vi är supernöjda med dagen och vi fick verkligen känna oss som en del av Thailand då vi enbart såg ett par andra turister på plats. Vår guide lärde oss massor om Thailändsk kultur och berättade om sitt liv och roliga historier från hennes barndom. Det var väldigt skönt att ha någon som kunde översätta vad folk sa och någon som kunde berätta vad all mat var för något (annars hade vi nog knappt vågat prova något!). Vilda somnade i bilen hem och vi luktar fortfarande matos från marknaden. I morgon åker vi vidare!

This entry was posted in Bangkok.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: