search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

Vi är i Chiang Mai!!! Chiang mai är mycket lugnare än Bangkok och mer vår stil :). Hela staden är omgiven av höga berg, täckt av tropisk skog. Resan hit gick jättebra, bara en timmes flyg från Bangkok och både lillan och pappa sov hela vägen. Efter flygresan blev det lite mat (pad thai för 14kr/st) och sen blev det läggdags. Igår sov vi ut och tog vi det lugnt i poolen på morgonen, Vilda “simmar” runt i det låga vattnet och säger “sim sim sim”.

Vi åkte iväg och åt lunch på en vegetarisk restaurang och maten var galet god!! Jättemysigt ställe gömd bland bostadshus i utkanten av stan. Vi beställde in 3 rätter och en smoothie och betalade ca 100 sek. Vi som är vana vid Islandspriser när vi är utomlands blir chockade varje gång vi ska äta. Vi beställde bland annat in en Khao Soi, som är en nudelsoppa som är speciell för Chiang mai. Supergod!! Vilda åt massor och sprang runt och tyckte att borden var perfekt höga!

På kvällen gick vi på night bazaar, en kvällsmarknad som Chiang mai är känd för. Det var verkligen gigantiskt så vi såg kanske 1% av allt och vi var där i 3 timmar. Marknaden bestod mestadels av bås av kläder, sjalar, elefantprydnader och mat. Vi åt lite och gick mest runt och tittade. Vi blev som vanligt uttittade (eller de ser inte oss, utan bara Vilda). Vi hörde en som sa “god that just made my day” när Vilda gick förbi och en stackars tjej höll på att slå ihjäl sig när hon sprang efter Vilda för att ge henne en ballong. Men Vilda börjar bli van nu att alla vinkar och låter till och med några hålla henne nu eller gör high five mot dem. Mot slutet av marknaden var hon så övertrött så hon började ge slängpussar mot alla, det var poppis. Vi kom hem strax efter 22 så det blev en sen kväll för lillan.


Idag har vi varit på matlagningskurs och lärt oss laga Thaimat!! Vi fick lära oss 8 rätter plus olika chilipaste och jordnötssås. Vi fick bland annat lära oss att laga röd och grön curry, massaman curry, pad thai, spring rolles, mango stickyrice och mango papayasallad. Så nu kan ni komma hem till oss och få Thaimat. Vår instruktör var jätteduktig och snäll. Hon snodde Vilda ett par gånger och gick runt med henne. Vilda var den yngsta eleven de någonsin haft på kursen, men hon skötte sig bra genom hela (förutom när hon mot slutet blev lite för trött och karatesparkde ner en skål med jordnötter från bordet). Vi hade en egen station där vi stod och lagade maten och Vilda hade en liten lekhörna bakom. Hon fick hjälpa till att hälla i ingredienserna och sen turades vi om att leka med henne. Allt var väldigt gott, men favoriten var vår pad thai, som man hade vår egengjorda jordnötssås på. Den kommer verkligen att bli svårtoppad. Kursen avslutades med lite thailändsk dans, vilket Vilda tyckte var jättekul.

I morgon väntar nya STORA äventyr……

One comment on “Massa mat i Chiang Mai

  1. Embla47 Cameo says:

    Vi ser fram middagarna 🙂

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: