search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

Vi är i Chiang Mai!!! Chiang mai är mycket lugnare än Bangkok och mer vår stil :). Hela staden är omgiven av höga berg, täckt av tropisk skog. Resan hit gick jättebra, bara en timmes flyg från Bangkok och både lillan och pappa sov hela vägen. Efter flygresan blev det lite mat (pad thai för 14kr/st) och sen blev det läggdags. Igår sov vi ut och tog vi det lugnt i poolen på morgonen, Vilda “simmar” runt i det låga vattnet och säger “sim sim sim”.

Vi åkte iväg och åt lunch på en vegetarisk restaurang och maten var galet god!! Jättemysigt ställe gömd bland bostadshus i utkanten av stan. Vi beställde in 3 rätter och en smoothie och betalade ca 100 sek. Vi som är vana vid Islandspriser när vi är utomlands blir chockade varje gång vi ska äta. Vi beställde bland annat in en Khao Soi, som är en nudelsoppa som är speciell för Chiang mai. Supergod!! Vilda åt massor och sprang runt och tyckte att borden var perfekt höga!

På kvällen gick vi på night bazaar, en kvällsmarknad som Chiang mai är känd för. Det var verkligen gigantiskt så vi såg kanske 1% av allt och vi var där i 3 timmar. Marknaden bestod mestadels av bås av kläder, sjalar, elefantprydnader och mat. Vi åt lite och gick mest runt och tittade. Vi blev som vanligt uttittade (eller de ser inte oss, utan bara Vilda). Vi hörde en som sa “god that just made my day” när Vilda gick förbi och en stackars tjej höll på att slå ihjäl sig när hon sprang efter Vilda för att ge henne en ballong. Men Vilda börjar bli van nu att alla vinkar och låter till och med några hålla henne nu eller gör high five mot dem. Mot slutet av marknaden var hon så övertrött så hon började ge slängpussar mot alla, det var poppis. Vi kom hem strax efter 22 så det blev en sen kväll för lillan.


Idag har vi varit på matlagningskurs och lärt oss laga Thaimat!! Vi fick lära oss 8 rätter plus olika chilipaste och jordnötssås. Vi fick bland annat lära oss att laga röd och grön curry, massaman curry, pad thai, spring rolles, mango stickyrice och mango papayasallad. Så nu kan ni komma hem till oss och få Thaimat. Vår instruktör var jätteduktig och snäll. Hon snodde Vilda ett par gånger och gick runt med henne. Vilda var den yngsta eleven de någonsin haft på kursen, men hon skötte sig bra genom hela (förutom när hon mot slutet blev lite för trött och karatesparkde ner en skål med jordnötter från bordet). Vi hade en egen station där vi stod och lagade maten och Vilda hade en liten lekhörna bakom. Hon fick hjälpa till att hälla i ingredienserna och sen turades vi om att leka med henne. Allt var väldigt gott, men favoriten var vår pad thai, som man hade vår egengjorda jordnötssås på. Den kommer verkligen att bli svårtoppad. Kursen avslutades med lite thailändsk dans, vilket Vilda tyckte var jättekul.

I morgon väntar nya STORA äventyr……

One comment on “Massa mat i Chiang Mai

  1. Embla47 Cameo says:

    Vi ser fram middagarna 🙂

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: