search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

När vi frågade Vilda vad elefanten sa innan resan svarade hon ”tuuut”. Nu när hon fått sett, matat, klappat och badat med dem så säger hon att elefanterna säger ”tuuut och raaaawrrr”, när de bråkar eller busar.

Wow, vi har varit på ett elefantreservat!! Thailand är känt för sina elefantridningar, men sanningen är att dessa felefanter blir väldigt illa behandlade. Vi ville se elefanter i Thailand och hittade ett reservat, där de räddar elefanter som far illa och behandlar dem väl. Där tillåter de inte turister att rida på elefanterna, utan man får istället hjälpa till att ta hand om dem under dagen. Vi blev upphämtade på morgonen och vägen till elefanterna var lång, ca 2 h genom hela staden, byar och djungel. Vilda somnade på vägen, hon laddade upp inför mötet med elefanterna. När vi kom fram och Vilda fick syn på elefanterna lågt bort så sken hela hon upp. Hon pekade glatt och sa ”fant”. Vi fick först en genomgång över dagen och sen fick vi varsin färgglad tröja att ha på oss.

Sen vara det bara att stoppa fickorna fulla av bananer för det var dags att möta elefanterna! De var väldigt stora och Vilda tyckte att det var lite otäckt att gå för nära (pappa också), hon ville gärna titta på lite avstånd och tyckte det var kul när vi matade (då sa han nam nam nam). De yngre elefanterna var mer lagom stora tyckte Vilda. När bananerna började ta slut började elefanterna rota i våra fickor efter mer med snabeln. Elefanter äter tydligen 20 h om dygnet och sover resten, låter lite som oss Fribergare! När bananerna var slut fick alla hjälpa till att hämta mer mat till elefanterna. Alla förutom mamma och Vilda, som blev kvar med elefantskötarna och alla flockades direkt runt Vilda förstås. De tog med henne närmare elefanterna och när en av elefantskötarna höll i Vilda vågade hon både mata och klappa på elefanterna. Vi fick en liten VIP upplevelse medan pappa fick släpa massa mat. En av guiderna flätade en liten ring till Vilda av elefant hår, finaste souveniren! (tyvärr hade pappa med sig kameran så vi fick ingen bild på Vip touren) Vi fick träffa massa olika grupper och typer av elefanter och titta, klappa och krama. De är verkligen underbara djur!

Sen var det dags för oss att äta lunch för oss också och wow vilken utsikt vi hade! Efter vi hade ätit fick mamma hjälpa till att göra medicin bollar till elefanterna (för att hjälpa till med matsmältning), medan Vilda och pappa gick runt och lekte med en thailändsk kvinna som bodde på reservatet.

Det hade hunnit bli väldigt varmt och härnäst stod bad på schemat! Vi började med att bada i lerbad med elefanterna där både vi och dem blev riktigt leriga. Sen gick vi bort till vattenfallet där vi fick skölja av både oss och elefanterna. Vilda tyckte det var riktigt kul att skvätta vatten på elefanterna, hon riktigt kiknade av skratt. Något vi vill minnas för alltid, när vår lilla tvååring skvätte vatten på elefanterna. Det var skönt att svalka sig också! Efter badet fick vi lite barnvakt då guiden snodde Vilda, lyfte upp henne över huvudet, sa ”hakuna matata” och sprang iväg med henne och busade. Vi fick knappt tillbaka henne sen.

Efter badet var det dags att säga hejdå till elefanterna och åka hem igen. Vi alla var väldigt trötta efter en lång dag och Vilda somnade direkt när vi satte oss i bilen och sov hela vägen hem.

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: