search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

Idag har vi spenderat förmiddagen med att besöka två tempel i Chiang Mai. Det första var Wat Phra Singh, som är ett av de mest besökta templen i staden. Helt förståeligt, då det var väldigt vackert!! Det var många munkar här och inte ens de kunde hålla sig ifrån att både le och vinka till Vilda. Några asiatiska turister glömde till och med bort att fotografera jätte “Bubba”-statyn, som de kom dit för att se då Vilda snodde deras uppmärksamhet. De fick många bilder på Vilda iallafall som tröst. Wat Phra singh var väldigt häftigt med ett flertal byggnader med många gulddetaljer på fasaderna.

När man är inne i ett tempel får man inte peka med fötterna mot “Bubba-statyn”. Detta var inte så problematiskt för pappa som naturligt går som kalle anka med fötterna pekandes utåt åt var sitt håll ;). Erica fick kämpa lite mer. Man får inte heller kramas eller pussas inne i ett tempel. Vilda ville gärna springa mot oss och skrika “mamma” och “pappa” och kramas där inne. Jag tror vi är förlåtna för det :).

Vilda tyckte nog att det roligaste var att slå på klockorna och springa runt och busa!

Nästa tempel var Wat Chedi Luang, Det var ett väldigt gammalt tempel, från år 1385. Otroligt stort, 80 m högt (högsta pungt i old city i Chaing Mai) och väldigt vackert! Templet har en gång i tiden varit dubbelt så hög, men jordbävningar och regn har format den till dagens storlek. Tyvärr var både pappa och Vilda väldigt hungriga och griniga här så vi stannade inte så länge.

Efter lite mat så var hela familjen glad igen! VI vågade till och med köpa lite friterad banan från en kvinna, som stod och friterade i ett stånd på gatan! Nu börjar vi bli modiga!!!

På eftermiddagen blev det mer bad i poolen. Vilda har blivit så modig och verkligen älskar att bada. Problemet är att hon tror att hon kan simma själv på djupt vatten och hon blir jättearg när man försöker hjälpa till!! Så vi var förbi och köpte en liten flytväst till henne och lekte lite mer i leklandet nu på kvällen. I morgon väntar nya äventyr!!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: