search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

Tänk er att vakna på morgonen, öppna dörren och utanför står en hungrig elefant som vill bli matad med bananer. Precis så började vår morgon vår tredje dag på chai lai orchid. Vår lilla tvååring var så modig! Vi trodde att hon skulle tycka att det var läskigt när elefanten tryckte in hela snabeln genom dörrarna, men hon tyckte det var riktigt spännande, och gapade nästan hela tiden! Helt förståeligt, det gjorde vi med! Vilda vågade till och med mata själv mot slutet av matningen och sprang runt och var helt lyrisk. Klart en upplevelse att sätta upp på sin bucketlist för dem som gillar elefanter.  

När elefanten fått sin frukost var det dags för vår frukost, som var lika magisk som den dagen innan, med vacker utsikt god mat och elefant och hundsällskap. Vilda hade lite svårt att sitta still och ville bara gå ner och mata elefanten igen… vi får skylla oss själva…När vi var mätta fick Vilda sin vilja igenom och vi fick gå och mata ett par elefanter med en hel korg av bananer.

Sedan var det dags för elefanterna att ”rastas” och vi fick gå en djungelpromenad med dem och deras skötare. Liiite skillnad från att gå ut och gå med Maggie. När Maggie stannar och vill äta något äckligt kan man dra bort henne, lite svårare att få elefanterna att gå när de hittat något smarrigt längst vägen. Det var både en häftig och lite läskig upplevelse att gå med så stora varelser! När de gick bakom oss så var vi lite rädda att de skulle trampa ner oss och när vi gick bakom dem var vi i skottlossningen för något annat…

Efter promenaden var det dags att åka bambuflotte längst floden. Det var en lugn åktur, i alla fall var vattnet lugnt. Vilda var dock allt annat än lugn. Hon tröttande efter typ 10 minuter och ville busa och bada, så mamma fick offra sin hand och sträcka sig efter stenar längs botten lite då och då, som Vilda kunde leka med. Då hann vi njuta av åkturen också!

När vi kom tillbaka var det dags för babyelefanterna, att bada i floden. Vi fick ge dem lite spa med stenar och sand, som man skulle smeta på deras hud. Elefanter har svårt att klia sig så de får spa några gånger om dagen. Under tiden vi skvätte ner elefanten så skvätte den också ner oss med sin snabel! Mamma tyckte att det räknades som att elefanterna gett oss en dusch, då vi var helt dyngsura efter badet, pappa och mammas hår höll dock inte med. Vilda tyckte att det var kul att skvätta ner elefanterna, men blev lite förnärmad när de skvätte tillbaka!!

Efter badet blev det mat och sen sovstund för lillan. Vi tog det lugnt och busade resten av eftermiddagen och beställde in friterad banan och mango sticky rice. SÅÅÅ gott. Alla som jobbar här är så snälla mot Vilda, de hälsar alltid massor, leker med henne och ger henne bananer att mata elefanterna, mycket uppskattat av lillan. Kommer bli svår omställning när hon kommer hem när inte alla hela tiden springer fram, vinkar, ler, ger henne mat och leksaker, ville hålla, ta bilder eller leka med henne. Hon blir super BORTSKÄMD här!!!

När det blivit mörkt fick vi släppa upp en thailändsk flygande lykta. Vi stod mitt på hängbron och lyktan var gigantisk! Innan vi släppte iväg den fick vi önska oss något. En riktigt magisk upplevelse, som vi drömt om att göra länge! Vilda stod och pekade på lyktan så länge den gick att skymta. Tillslut blev den en av stjärnorna.

Nästa morgon fick vi återigen elefantbesök och den här gången var Vilda supermodig och sprang runt och la ner bananer framför elefantens snabel. Vi och alla andra är så chockade över hur modig Vilda är. Elefanterna är galet stora, men för varje dag som gick blev hon mer och mer van vid dem och sista dagen drog hon oss mot dem och ville gå supernära hela tiden. När vi skulle säga hejdå till elefanterna så började Vilda gråta, hon var inte redo att åka och ropade ”faaanteeeen” efter dem. Hon ville gärna bo kvar och blev jätteglad när en av tjejerna som jobbade på reservatet snodde åt sig Vilda och sa att hon fick stanna om hon ville. Vi har minsann fått en riktig liten djungeltjej! Vi alla kände att vi skulle sakna elefanterna massor när vi satta oss i bilen. Kanske kommer vi tillbaka till denna vackra och mystiska plats någon dag?   

One comment on “Vem behöver en väckarklocka när man bor med elefanter?

  1. Ser helt magiskt ut!!😍❤️❤️🙌 Hehe vad bra att ni blev förälskade i Thailand (det blev Sebastian också)😉 Men jämfört med Kombodja vilket land är er favorit?

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: