search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archives

Jag minns hur nioåriga Erica gick ut från biografen efter att ha sett Tomb raider och jag tyckte att Lara Croft var den coolaste tjejen någonsin. Jag minns hur jag tvingade mamma att fläta mitt hår likadant i flera veckor! Och nu har vi sett det på riktigt!

Ännu en tidig morgon för familjen. Den här morgonen styrde vi vår tuk tuk mot ett riktigt häftigt äventyr: Ta Prohm. Det är i detta tempel som delar av Tomb raider spelades in.Vi förstår varför de valde just detta tempel!

Vi var där strax efter öppning och det hade redan börjat bli en del folk direkt vid ingången. Men efter bara ett par minuter när vi kom djupare in i templet försvann folkmängden och vi fick utforska detta otroligt coola tempel nästan själva. Skogen har börjat ta över det här templet, vilket ger det en mystisk och nästan magisk känsla. Träden är gigantiska och de har slingrat sig runt hela templet. Det kändes som att vi gick runt på en filminspelning och man var nästan tvungen att skrapa lite på träden och stenarna för att se om det verkligen var riktiga. Var vi än tittade så kändes det overkligt. Att det kan finnas så vackra platser?

Vilda tyckte att templet var väldigt spännande. Alla coola gångar att springa i och massa små öppningar att krypa igenom och stenar att klättra på. Hon var också fascinerad av alla träd och pekade upp flera gånger och sa ”träd” eller ”tree”. Vi alla tre var väldigt imponerade av det här templet och det är vårt absoluta favorittempel.

Vi har försökt fånga lite av magin i templet, men bilder gör det tyvärr inte rättvist, det här är något man verkligen borde besöka! Men var där vid öppning, annars kryllar det här stället av turister!!

Med tre stora leenden på läpparna lämnade vi tillslut templet för att åka vidare till tempel nummer två för dagen, . Här hittade Vilda en katt, så lyckan var gjord för hennes del. Även det här templet var fint, men många ristningar längs templets väggar. Templets huvudattraktion var den bakre entrén där ett träd har tagit över ingången. Här träffade vi en liten kompis till Vilda, en av butiksägarnas lille son, som blev väldigt förtjust i Vilda. Vilda, som annars brukar bli väldigt glad när hon ser andra barn, var inte lika förtjust i honom. Han var lite för närgången :p

När vi var klara åkte vi tillbaka och tog det lugnt under dagens varmaste timmar. När solen började gå ner åkte vi iväg till det största templet här i Siem reap, Angkor Wat. En riktigt häftig syn! Tyvärr fick vi inte se allt för mycket av det här templet då det på hemsidan stod att det stängde 19.00 men de stängde tydligen 17.30. Vi småsprang till templet, det är en lång bit att gå) och vi hann precis in och ta oss ett litet varv innan de blåste i visselpipan att vi skulle lämna templet. Vi kände att vi fick se det vi ville och trots att det var ett väldigt vackert och mäktigt tempel (såååååå stort!!!) så tycker vi nästan bättre om de mindre templen. Angkor Wat känns mer som ett stort slott än som ett tempel och det är larvigt mycket folk där! Men det var vackert att se solen solens sista strålar gå ner över det väldiga templet.

Nästa daga tog vi et paus från tempel, men det var absoluta favoritdag här i Kambodja….   

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: