search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

När man går längs Balis gator ligger små vackra offringsgåvor lite överallt. Varje dag hittar vi ett litet knyte med blommor, rökelse och en bit mat utanför vårt hus. Dessa gåvor är en stor del av Balis kultur och vi kände att vi ville lära oss mer! Därför bokade vi en kurs där vi skulle få lära oss om offringsgåvorna.

Vi blev upphämtade av vår guide Wayan och första stoppet var hans lilla butik den lilla byn, där vi fick smaka kaffe från Bali. Till och med mamma tyckte att kaffet var okej! Måste varit för att det nog var 50% socker och 50% kaffe i koppen.

Därefter stannade vi förbi skolan i byn och hämtade upp Wayans barn, två söner i åldrarna 5 och 7. Killarna blev superglada att de fått en lillasyster! Vi körde vidare till huset och när vi anlände dit bråkade hela Wayans familj om vem som skulle hålla i Vilda, mamma, barnen, mormor, morfar och Wayan själv förstås. Vi alla blev behandlade som en i familjen och vi kände oss direkt hemma.

Ett traditionellt Balinesiskt hus består av en öppen gård och flera olika byggnader där hela familjer bor, alltså bor man tillsammans med sina släktingar. Varje hus har ett eget tempel i mitten av gården och runtomkring är det byggnader där alla familjer har sitt egna lilla hus. I Wayans hus bodde 20 av hans släktingar och de umgås ofta och äter alltid minst en måltid tillsammans varje dag.

Efter en rundtur var det dags att börja pyssla! Det balinesiska folket gör dessa offringsgåvor varje dag och inte bara en, utan upp till 30 om dagen! De har en grund av bananblad, som man flätar ihop och sen dekorerar med blommor, mat, och rökelse. Och pyssligt var det, verkligen inte det lättaste att göra dessa gåvor. Medan vi pillade med gåvorna så tog Wayans mamma hand om Vilda. Hon sa att hon var Vildas balinesiska farmor och Vilda var väldigt nöjd med att vara med henne, så pass nöjd att hon somnade! När Vilda vaknade till fick hon hjälpa till att dekorera gåvorna som vi flätat ihop. Det var mycket poppis.

Vi fick sen gå in och lämna gåvorna i templet och lära oss hur man skulle be. Det handlade om att be om välmående och god fortsättning och man använde sig utav blombladen från gåvorna, som man både tvättade händerna med och la bakom sina öron och i håret under bönen.

Höjdpunkten på vistelsen var absolut att se Vilda leka med Wayans barn. De var världens snällaste och tog så väl hand om Vilda. Vilda följde efter sina storebrorsor överallt och de gjorde allt för att få henne att skratta. De satte blommor i hennes hår, kramade henne och skulle hålla hennes hand hela tiden. Vi har aldrig sett så små barn ta hand om ett annat barn på så vis som de här killarna gjorde. De insisterade på att följa med i bilen när vi skulle hem och underhöll Vilda hela vägen. När vi kom fram blev det ett väldigt ledsamt avsked där både Vilda och killarna började gråta. Vi ska försöka träffa dem igen innan vi lämnar Bali.

This entry was posted in Bali.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: