search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

När man går längs Balis gator ligger små vackra offringsgåvor lite överallt. Varje dag hittar vi ett litet knyte med blommor, rökelse och en bit mat utanför vårt hus. Dessa gåvor är en stor del av Balis kultur och vi kände att vi ville lära oss mer! Därför bokade vi en kurs där vi skulle få lära oss om offringsgåvorna.

Vi blev upphämtade av vår guide Wayan och första stoppet var hans lilla butik den lilla byn, där vi fick smaka kaffe från Bali. Till och med mamma tyckte att kaffet var okej! Måste varit för att det nog var 50% socker och 50% kaffe i koppen.

Därefter stannade vi förbi skolan i byn och hämtade upp Wayans barn, två söner i åldrarna 5 och 7. Killarna blev superglada att de fått en lillasyster! Vi körde vidare till huset och när vi anlände dit bråkade hela Wayans familj om vem som skulle hålla i Vilda, mamma, barnen, mormor, morfar och Wayan själv förstås. Vi alla blev behandlade som en i familjen och vi kände oss direkt hemma.

Ett traditionellt Balinesiskt hus består av en öppen gård och flera olika byggnader där hela familjer bor, alltså bor man tillsammans med sina släktingar. Varje hus har ett eget tempel i mitten av gården och runtomkring är det byggnader där alla familjer har sitt egna lilla hus. I Wayans hus bodde 20 av hans släktingar och de umgås ofta och äter alltid minst en måltid tillsammans varje dag.

Efter en rundtur var det dags att börja pyssla! Det balinesiska folket gör dessa offringsgåvor varje dag och inte bara en, utan upp till 30 om dagen! De har en grund av bananblad, som man flätar ihop och sen dekorerar med blommor, mat, och rökelse. Och pyssligt var det, verkligen inte det lättaste att göra dessa gåvor. Medan vi pillade med gåvorna så tog Wayans mamma hand om Vilda. Hon sa att hon var Vildas balinesiska farmor och Vilda var väldigt nöjd med att vara med henne, så pass nöjd att hon somnade! När Vilda vaknade till fick hon hjälpa till att dekorera gåvorna som vi flätat ihop. Det var mycket poppis.

Vi fick sen gå in och lämna gåvorna i templet och lära oss hur man skulle be. Det handlade om att be om välmående och god fortsättning och man använde sig utav blombladen från gåvorna, som man både tvättade händerna med och la bakom sina öron och i håret under bönen.

Höjdpunkten på vistelsen var absolut att se Vilda leka med Wayans barn. De var världens snällaste och tog så väl hand om Vilda. Vilda följde efter sina storebrorsor överallt och de gjorde allt för att få henne att skratta. De satte blommor i hennes hår, kramade henne och skulle hålla hennes hand hela tiden. Vi har aldrig sett så små barn ta hand om ett annat barn på så vis som de här killarna gjorde. De insisterade på att följa med i bilen när vi skulle hem och underhöll Vilda hela vägen. När vi kom fram blev det ett väldigt ledsamt avsked där både Vilda och killarna började gråta. Vi ska försöka träffa dem igen innan vi lämnar Bali.

This entry was posted in Bali.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: