search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

(Inlägget skulle postats igår kväll och handlar därför om gårdagen)

Idag blev det utflykt på förmiddagen till ”Sacred Monkey Forest Sanctuary”. Detta är ett naturreservat som ligger centralt i Ubud där det bor massa apor som man kan få titta på. Erica skrämde upp mig rejält med att säga att ”du får inte få panik om en apa sätter sig på ditt huvud för då kan den bli arg eller aggressiv”. Mycket riktigt fanns det många varningsskyltar med liknande information på plats och att man inte ska ha lösa föremål, mat eller plast med sig för det kan de nyfikna små sakerna vilja få händerna på. Det var väldigt roligt att gå omkring på området när man började slappna av lite och märkte att aporna inte var så intresserade av oss utan mest av mat. De var väldigt fina och inte skygga alls. De gick omkring oss på marken och busade och bråkade med varandra.

Vi såg inte någon apa som hoppade upp på någon annan människa men självklart är det en apa som får för sig att hoppa upp på mig. Jag tror att den tyckte att min ryggsäck såg väldigt intressant ut. Jag fick lite smått panik i början men det var lite roligt också.Apan fick tag i ett av Vildas underlägg vid blöjbyte som vi missat att lägga i ett fack med dragkedja. Apan såg nöjd ut med sin nya leksak men blev lite arg när Erica försökte säga ifrån till den (den fräste till som en katt).

Dom är riktigt smarta aporna och lyckades få tag i mycket från besökarna och öppnade låset till matförråden också. Lite kul att se när en apa lyckades slita upp hela matförrådet och alla aporna hoppade dit för att roffa åt sig mat, innan en arbetare sprang dit för att stänga grinden.

Vilda var superglad under besöket och tyckte det varit roligt att titta på aporna. Hon pekade, skrattade och härmade hur aporna klättrade och hoppade från träd till träd. (Hon berättade även idag nu på morgonen hur hon hade sett apor igår och visade hur de hoppade. Hon råkade hoppa ner i yoghurtskålen då hon blev lite för exalterad)

Efter aporna tog vi en kort shoppingrunda och fick tag i lite leksaker och en till klänning till Vilda. Det var en lyckad runda. Jag är jättestolt över min förmåga att förhandla om priser. Nu känner jag mig inte lika turistig utan lite mer världsvan. Erica förstår sig inte på det här med att pruta än. Det blev en god men sen lunch på nya favorit restaurangen.

Vilda sov sent på dagen idag och länge. Nu på kvällen har vi haft filmmys med familjen och tittat på Pippi Långstrump (Vildas favorit!). Frågar man vad Vilda vill titta på så säger hon nästan alltid ”Pippi!”. Slut för idag imorgon är det ett nytt födelsedagsbarn!

This entry was posted in Bali.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: