search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

Okej, så ibland är vi kanske inte de mest perfekta föräldrarna. MEN pappan i familjen jobbar ju faktiskt på sos och enligt hans professionella bedömning är vi helt okej i alla fall! Vi börjar från början…

Efter lugna dagar i villan och dagsutflykter till stans lekland eller restauranger, ville vi se lite av Balis natur och tempel igår. Vi ville dock vara på plats tidigt då det både blir för varmt på dagtid samt för mycket folk! Eftersom att det var över en timmas körtid till första stoppet, ett vattenfall ställde vi klockan på 05.30 för att bli upphämtade vid 06.30. Vilda vägrade att gå upp så vi packade i ordning frukost och lät henne sova tills vi behövde gå och hoppades på att hon kunde sova i bilen. Tyvärr somnade hon inte om direkt och ville inte ta något vi erbjöd i bilen. Eftersom att magen var helt tom blev Vilda åksjuk och försökte kräkas, men magen var ju tom så det kom inget. Men jobbat att se henne må illa, men det var längre hem än till vattenfallet så det var ingen idé att vända. Hon somnade som tur var rätt snabbt efter det, men vi kände oss som världens sämsta föräldrar som släpat upp henne och satt henne i bilen med tom mage (1 minuspoäng till föräldrarna).

När vi kom fram till vattenfallet vaknade Vilda och vi var först på plats! Efter en promenad var vi framme vid vattenfallet och efter lite frukost i magen så var Vilda pigg och glad igen. Vattenfallet var inne i en grotta, alltså helt i vår stil. Så kul också att få njuta av det helt själva i lugn och ro!

Vilda tyckte att det var jättekul att springa omkring och utforska och ville verkligen inte lämna grottan! Hon hittade små löv, eller “båt”, som Vilda säger. Hon slänger i löven i vattnet från vattenfallet och tittar när de flyter iväg. en väldigt poppis lek! Sen var det kul att plaska i vattnet och klättra!

Bilen till templet gick bra och vi templet vi åkte till var Goa gajah. Det var verkligen ett vackert tempel, mycket natur blandat med olika skulpturer och byggnader. Det hade dock hunnit bli väldigt varmt så vi stannade inte så länge innan vi åkte vidare till restaurangen vi skulle äta på.

Vilda somnade förstås i bilen på väg dit och vi försökte lägga henne på två kuddar som personalen tog fram på restaurangen, men självklart vaknade hon till och kunde inte sova mer (2 minuspoäng till föräldrarna). Hon ville heller inte äta någon av de tre rätterna vi beställde in, men lite glass fick vi i henne i alla fall. (3 minuspoäng till föräldrarna). Restaurangen var superfin, det växte passionsfrukt i hela taket och självklart fick Vilda med sig en frukt hem. (1 pluspoäng till restaurangen).

Väl hemma fick Vilda både i sig mat och fick sova samt massa lek och pippi på kvällen (några pluspoäng till mamma och pappa?)

This entry was posted in Bali.

One comment on “Inte alltid perfekta föräldrarna…

  1. Farmor says:

    Pluspoäng till hela familjen💖

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: