search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

Så vi har lyckats träffa in två nyårsaftnar nu på resan. Första var i Chiang Mai, där de firade det kinesiska nyåret (grisens år i år). Det andra var för ett par dagar sedan när Bali firade sitt nyår, Nyepi. Innan nyåret är det massa parader med läskiga figurer, för att skrämma bort alla onda andar från Balis gator. Människorna går till sina tempel och har olika ceremonier. Alla var väldigt fint klädda!

Det nya året inleds med ”the day of silence). Den här dagen hör man kanske på namnet vad som händer. Absolut ingenting. Hela Bali står helt still. Det är inte tillåtet att vistas på gatorna. Inga bilar, moppar eller gående. Man får inte laga mat, elda, använda elektricitet, internet och mobilnätet stängs ner på hela ön (förutom sjukhus). Ingen underhållning är tillåten och man får inte arbeta. De enda som är på gatorna är vakter som ser till att reglerna följs. Dagen är till för självreflektion.

Vi turister behöver också följa dessa regler, nästan i alla fall. Eftersom att vi har Vilda fick vi ha kvar elektriciteten, men fick inte tända några starka lampor. Vi fick laga mat, men man skulle försöka att vara så tyst som möjligt. Som tur var hade vi inga närliggande grannar, för att hålla en tvååring tyst går inte :p Men vi bestämde oss för att följa reglerna och valde att inte använda någon elektronik på hela dagen! Det betydde ingen mobiler, inga kameror, inga datorer eller liknade! Och hur var dagen då? Den var helt fantastisk!! Det var helt tyst på hela ön och så otroligt lugnt. Det var skönt att inte ha några mobiltelefoner eller kameror, som distraherar en. Istället kunde vi verkligen umgås och njuta av dagen. Vi badade, lekte, sjön massor, åt vilade och körde yoga! Vi hade heller ingen klocka, så vi åt när vi var hungriga och gick oss la oss när vi var trötta. Man fick ett inre lugn av att inte låta en klocka styra ens liv, som den annars gör; är klockan 10 kan man ju inte äta lunch, den ska ju ätas vid 12! Och om du är trött vi 19 så får du hålla dig vaken ett par timmar till. Man kände sig mindre stressad när vi inte visste tiden, för vi visste ju inte om vi var dåliga föräldrar och gav Vilda lunch supertidigt eller supersent.

Vi tycker att den här högtiden är toppen, det är som vår Earth hour fast i 24 timmar! Vi ska försöka att ta med den här högtiden hem sen och faktiskt lägga undan klocka och elektronik lite mer.

Vi tog inga bilder under dagen, men här är lite bilder från huset vi var fast i under de 24 timmarna.   

This entry was posted in Bali.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: