search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

Nu har vi boat in oss på Balis norra del. Vi har återigen hyrt hus, men på samma område en bit bort bor även värden och ett par andra gäster. Vi har en egen pool, men kan även utnyttja den gemensamma poolen, som är väldigt Vilda anpassad. Huset är ligger omgiven av fantastiska utsikter över risfält. Området runt huset har de dekorerat jättefint med blommor och fruktträd. Det känns lite som att gå runt hemma hos farmor på somrarna!

Fast på farmors fruktträd växer det äpplen, här växer det håriga frukter kallade Rambutan. Jättegoda och lite läckert att bara gå dit och plocka! Vi har mest tagit det lugnt och busat i poolen de senaste två dagarna.

Igår tog vi dock en sväng förbi några vattenfall, det finns 7 vattenfall på gångavstånd. Vi ska tillbaka dit någon dag och bada också, det är otroligt vackert!

Det finns även ett par restauranger i området, som vi har provat på. Den ena hade en stor pool med otrolig utsikt över djungeln. De var väldigt poppis och Vilda slukade nästan en hel kokosnöt själv! Nu pekar hon på palmträd och säger ”coconut”.

Den andra restaurangen hade en jättesöt tamkatt som Vilda älskade att busa med. Katterna är så otroligt söta här och de är väldigt mycket mindre än katterna hemma.

Vi har mest ätit här hemma. Huset har ett jättegulligt hembiträde som lager jättegod mat som till och med Vilda äter (dessutom är både restaurangmaten och maten här i huset löjligt billig, kostar ca 20 kr rätten, kostar mer att laga själv). Varje gång hon kommer med maten så norpar hon åt sig Vilda och gullar i minst 5 minuter. Vilda är så otroligt van nuförtiden och kommer garanterat att anta att varje ny människa i Sverige också vill hålla i henne och sträcka ut händerna så fort vi möter någon.

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS HÄR!!!

Idag fick vi dock en riktigt läskig överraskning när vi var på väg till lunchrestaurangen. Eftersom att vi går längs en bilväg försöker vi alltid att gå så långt åt sidan som möjligt. Det gör vi INTE längre. Längs kanterna finns det en massa natur: träd, buskar, blommor och SPINDLAR. Spindlar stora som mattes händer har vävt nät mellan palmerna, i husen mm. Vi kunde inte sluta be varandra att titta om det verklig var säkert att det inte satt en stor spindel på ryggen då det kändes som att de kröp på oss. Vi hoppade ner i poolen direkt när vi kom hem för säkerhets skull. Usch för äckliga spindlar! Vi har hittills bara sett dem en bit bort från huset men vi är på vår vakt!       

UPPDATERING!!! Efter jag skrivit klart det här inlägget ville Vilda gå och säga hej till en av hembiträdens son på 5 år. Vad tror ni han satt och lekte med, jo en jättespindel!!!! Tydligen hade han fångat den i trädgården!!!! Ingen är rädd för spindlar här på Bali. De berättade att den inte var giftig och att barn brukar fånga spindlarna och leka med dem. Vilda, mamma och pappa backade ett par meter och Vilda ville inte längre leka med pojken. Värden kunde inte förstå att man kunde vara rädd för spindlarna och vi förklarade att det var vanligt i Sverige att vara rädd för spindlar och att vi bara har små små spindlar hemma. Pojken sprang också runt och letade efter stora rissyrsor. Tydligen är de goda att äta….vi dömer ingen…  

This entry was posted in Bali.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: