search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Mar 2019
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archives

Nu har vi boat in oss på Balis norra del. Vi har återigen hyrt hus, men på samma område en bit bort bor även värden och ett par andra gäster. Vi har en egen pool, men kan även utnyttja den gemensamma poolen, som är väldigt Vilda anpassad. Huset är ligger omgiven av fantastiska utsikter över risfält. Området runt huset har de dekorerat jättefint med blommor och fruktträd. Det känns lite som att gå runt hemma hos farmor på somrarna!

Fast på farmors fruktträd växer det äpplen, här växer det håriga frukter kallade Rambutan. Jättegoda och lite läckert att bara gå dit och plocka! Vi har mest tagit det lugnt och busat i poolen de senaste två dagarna.

Igår tog vi dock en sväng förbi några vattenfall, det finns 7 vattenfall på gångavstånd. Vi ska tillbaka dit någon dag och bada också, det är otroligt vackert!

Det finns även ett par restauranger i området, som vi har provat på. Den ena hade en stor pool med otrolig utsikt över djungeln. De var väldigt poppis och Vilda slukade nästan en hel kokosnöt själv! Nu pekar hon på palmträd och säger ”coconut”.

Den andra restaurangen hade en jättesöt tamkatt som Vilda älskade att busa med. Katterna är så otroligt söta här och de är väldigt mycket mindre än katterna hemma.

Vi har mest ätit här hemma. Huset har ett jättegulligt hembiträde som lager jättegod mat som till och med Vilda äter (dessutom är både restaurangmaten och maten här i huset löjligt billig, kostar ca 20 kr rätten, kostar mer att laga själv). Varje gång hon kommer med maten så norpar hon åt sig Vilda och gullar i minst 5 minuter. Vilda är så otroligt van nuförtiden och kommer garanterat att anta att varje ny människa i Sverige också vill hålla i henne och sträcka ut händerna så fort vi möter någon.

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS HÄR!!!

Idag fick vi dock en riktigt läskig överraskning när vi var på väg till lunchrestaurangen. Eftersom att vi går längs en bilväg försöker vi alltid att gå så långt åt sidan som möjligt. Det gör vi INTE längre. Längs kanterna finns det en massa natur: träd, buskar, blommor och SPINDLAR. Spindlar stora som mattes händer har vävt nät mellan palmerna, i husen mm. Vi kunde inte sluta be varandra att titta om det verklig var säkert att det inte satt en stor spindel på ryggen då det kändes som att de kröp på oss. Vi hoppade ner i poolen direkt när vi kom hem för säkerhets skull. Usch för äckliga spindlar! Vi har hittills bara sett dem en bit bort från huset men vi är på vår vakt!       

UPPDATERING!!! Efter jag skrivit klart det här inlägget ville Vilda gå och säga hej till en av hembiträdens son på 5 år. Vad tror ni han satt och lekte med, jo en jättespindel!!!! Tydligen hade han fångat den i trädgården!!!! Ingen är rädd för spindlar här på Bali. De berättade att den inte var giftig och att barn brukar fånga spindlarna och leka med dem. Vilda, mamma och pappa backade ett par meter och Vilda ville inte längre leka med pojken. Värden kunde inte förstå att man kunde vara rädd för spindlarna och vi förklarade att det var vanligt i Sverige att vara rädd för spindlar och att vi bara har små små spindlar hemma. Pojken sprang också runt och letade efter stora rissyrsor. Tydligen är de goda att äta….vi dömer ingen…  

This entry was posted in Bali.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: