search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Apr 2019
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archives

Så…den här bilden beskriver rätt så bra vår vistelse i Amsterdam…

Eller det kanske inte riktigt var så illa! Vi börjar från början!

Dagen började fantastiskt, mamman i familjen vaknade upp med feber, Vilda var fortfarande superhostig och pappa kände också att förkylningen började bli värre. Samtidigt skulle det bli hela 19 grader och vi kände att vi inte ville missa att se Amsterdam för lite förkylningar. Så vi packade ner Iprem, nässpray och massa näsdukar och körde ner mot Amsterdam. Amsterdam har ett supersmidigt system där man kan parkera vid en pendlingsparkering direkt vid tunnelbanan (kostar 10 kr för hela dagen). Två stationer med tunnelbanan senare var vi mitti city!

 Amsterdam är verkligen fantastiskt vacker med alla floder, broar och smala färgglada hus. Det känns väldigt “nuttigt” och mysigt. Nackdelen,
väldigt mycket folk, cyklister överallt och spårvagnar lite varsomhelst. Att ta sig runt i staden med en feberyr mamma, en liten hund som försöker att inte bli nertrampad, en trotsig tvååring som inte vill åka vagn och en stressad pappa som försöker hålla ihop familjen var inte det lättaste! Men det gick över förväntan! Maggie kunde åka vagn under lillasyster där det var för mycket folk och Vilda fick variera mellan att åka vagn, bli buren och gå själv.

Vi började med att ta in staden, köpa lite hårspännen till Vilda (var tar
alla vägen?) och stroopwafels. Sen köpte vi Holländska pommes frites, som Vilda mumsade i sig till lunch. De var verkligen goda!

Sen var det dags för Vilda att sova, så vi gick en promenad men lillan ville
inte alls sova i vagnen då mamma och pappa glömde nappen i bilen! Inte nöjd tjej! Tillslut somnade hon och mamma och pappa kunde njuta av att enbart handskas med ett barn. Det blev lite småtitt i någon affär och sen gick vi på marknad och testade färska stroopwafels (som var suuupergoda, men jättesöta) och Poffertjs (som var suuuperäckliga, smakade som oljiga degklumpar).

Efter marknaden hade klockan sprungit iväg och vi hade inte ätit riktig lunch än, så vi köpte falafel och satte oss i en park och åt. Maggie fick äntligen kissa och bajsa (ingen stadshund här inte, vägrade att kissa på asfalt). Vilda vaknade till när vi började röra oss hemåt. Det var en väldigt trött familj som var väldigt glada över att komma hem till lugnet efter en låg dag i stadens kaos. Storstäder med en trotsig tvååring och en hund, det gör vi inte om…eller…?

Ps. att försöka att ta bilder och filma mitt i det här kaoset var inte så
lyckat….

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: