search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Apr 2019
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archives

Under den senaste veckan nu har vi bott i södra Tyskland i ett litet samhälle på landet som heter Enzen. Just precis hit når inte någon form av internet varken mobilnätverk eller wifi så vi har därför haft svårt att hålla oss uppdaterade och överleva över huvud taget. Hur gjorde man egentligen förr när man ville veta hur värdet ska bli på eftermiddagen eller var närmsta lekplats eller matbutik finns? Det är bra lyxigt med internet och imorgon när vi åker vidare mot Paris så hoppas vi på bättre nätverk.

Tillbaka till veckan som varit. Här i Enzen bor vi i en fin lägenhet ovanpå ett hus där det bor en tysk bondefamilj. Vi har höns, kossor en hund och en katt här på gården. Hunden Simba eller snarare lejonet (Ja han verkar vara döpt efter lejonkungen) är en enorm labrador som piskar oss med svansen varje gång vi kommer hem, men han är väldigt snäll. Maggie är livrädd och skäller ut honom första chansen hon får. Vi bor väldigt nära gränsen till Luxemburg här och det är där vi spenderar mycket tid av dagarna här. Tips- det är billigare att bo i södra Tyskland än i Luxemburg 😉.

Lite roliga fakta om Luxemburg, det tar ca en timme att köra igenom landet, de finns tre officiella språk så man blir helt snurrig när man ska hälsa på folk och Luxemburgs natur är helt magisk! Träden, bergen och marken är på sina ställen helt täckta av murgröna, vilket gör det väldigt grönt överallt.

Vi gjorde två olika utflykter till några av Luxemburgs sjöar, som var väldigt vackra och populära nu under påsken. Det var kul att gå runt och se hur folk hade tagit med sig hela släkten och hade stora grillmiddagar längs vattnet. Vi firade påsken genom att äta upp vår belgiska choklad och under påskafton var vi ute i skogen och letade påskägg från påskharen, väldigt spännande tyckte både Vilda och Maggie! Maggie fick en pippi fågel och Vilda en vattenkanna. Väldigt poppis!

Vi besökte också Siweschleff, som är en stenlabyrint skapad av naturen. Det var läckert att springa runt bland de smala stengångarna, som var riktigt smala på sina ställen. Inte för den klaustrofobiska! Vi alla klättrade längst väggarna och ville gärna klättra upp till toppen. Det var dock väldigt höga väggar, så en annan dag när Vilda blir lite äldre och vi har rätt utrustning med oss. Vi alla tyckte det var en riktigt rolig lekplats att springa runt bland gångarna. Maggie sprang mest runt och grävde.

Mer om vår vecka i Luxemburg får ni läsa i nästa inlägg!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: