search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
May 2019
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Just nu när jag skriver det här inlägget sitter vi mitt ute i ingenstans i skogen på den franska landsbygden. Vi är på väg till Schweiz och har precis varit ute och rastat tjejerna. Maggie har fått busa med pinne och Vilda har plockat en bukett blommor till mamma. Vilda får just nu mellanmål av pappa, Maggie ligger och tigger och jag tänkte passa på att uppdatera vad vi har haft för oss de senast dagarna i Paris (hoppas på wifi när vi kommer fram så inlägget kommer upp)(uppdatering- det fanns det!)! Vi har varit väldigt upptagna då vår bästa kompis Annika har varit och hälsat på, så bloggen har fått komma lite i andra prioritering!

Vi kom till Paris i fredags och efter lite letande efter en borttappad Annika på flygplatsen åkte jag och Annika direkt till Disneyland för en dag utan barn, make och hund. Trots att det var galet mycket folk hade vi väldigt roligt och vår favoritattraktion var Space mountin. Dagen avslutades perfekt med varsin sockervadd medan vi satt på trottoarkanten och tittade på slottet (vi var mest fokuserade på sockervadden dock).

Dagen efter var det dags att packa ihop alla barnen, matsäck, vagn, blöjor, servetter, bajspåsar, snuttisar, katter, mat till Maggie, koppel och alla andra tusen saker som man behöver för att lämna dörren med barn och hund när man ska in till Paris i ett par timmar. Stackars Annika var nog lite i chock när det tog typ 2 timmar att gå utanför dörren. Vi tog tunnelbanan in och efter ett par byten, där vi fått bära vagnen upp och ner för massa trappor mellan tågen (Paris är ingen barnvagnsvänlig stad!), kom vi äntligen fram till Eiffeltornet där vi skulle picknicka. Resan tog oss kanske en timme och barnen skötte sig jättebra, men vi var helt slut när vi väl satte oss där på parkbänken. Både Vilda och Maggie hade väldigt mycket spring i benen efter att ha suttit stilla och snälla så länge så den där mysiga picknicken blev mer ett jagande efter små barn som mest ville springa åt varsitt hål. Som tur var kom mamma förberedd med såpbubblor som Annika fick blåsa med Vilda. Vet inte vem som tyckte det var roligast.

När alla fått i sig lite mat kom regnet! Eftersom att vi inte direkt var jätteförberedda på regn fick vi gömma oss en stund under ett paraply. Helt galet var snabbt Trocadero tömdes på folk när regnet kom. Vi fick Eiffeltornet nästan helt för oss själva, vilket inte är så vanligt och rätt så coolt!

Efter vi tröttnat på att titta på Eiffeltornet var tanken att vi skulle går mot Champs-elysees (shoppinggatan), det var dock lite knepigt att hitta och när vi äntligen kom fram var vi alla så trötta så vi knappt orkade gå in i någon affär. Vi fick i alla fall se Triumfbågen, sen kanske det var under omständigheterna av spöregn, hagel, blåst och på jakt efter en öppen tunnelbanestation!

Pairs hade stängt av alla centrala tunnelbanestationer, så det var inte det lättaste att ta sig hem. Trots att Paris vistelsen inte riktigt gick som vi hade tänkt oss så hade vi väldigt roligt, men det var också väldigt skönt att komma hem till lägenheten där på kvällen. Mer om vårt nästa besök in till Paris får ni läsa i nästa inlägg!

This entry was posted in Paris.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: