search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
May 2019
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Solen var snäll nog att titta fram vår tredje och sista dag i Zermatt. Äntligen dök Matterhorns topp upp igen, efter att ha varit täckt av moln dagen innan. Vi fick höra av en schweizisk familj, som varit i Zermatt flera gånger, att de aldrig sett Matterhorn het molnfri. Berget är för högt och bromsar upp molnen.

Fyllda av energi från solen skuttade vi ner till Gornergrat banan som skulle ta oss upp över Zermatt och ge utsikt över bergen och Matterhorn. Vi fick slås lite med de kinesiska turisterna för att få sittplats på rätt sida på tåget, men med vassa armbågar och väldigt söta barn gick det bra. Vyerna från tåget var helt magiska, men Vilda tyckte det var roligast när vi åkte genom tunnlarna, då ”gömde” sig ju tåget!Vi fick se Matterhorn och Zermatt från höjden men när vi började närma oss slutstationen Gornergrat hade molnen börjat dra in över Matterhorns topp igen. Det var dock otroligt vackert åt alla håll, riktiga alpinvyer!

Dock kryllade slutstationen av kineser, som var jättefascinerade av snön, så vi valde att åka ner en station och beundrade utsikten därifrån. Vi klättrade upp på en höjd och satte oss där för att vänta på att molnen skulle lätta över Matterhorn. Vilda somnade i pappas famn och Maggie skulle också ligga på pappa, det var lite kyligt på toppen.

Det blev lite Toblerone för pappa. För er som inte visste det så är det Matterhorn som är på förpackningen av Toblerone. Efter över en timmas väntan lättade molnen lite, vi tog ett par bilder men sen kände vi att vi var klara på toppen.

Väl nere hade klockan hunnit springa iväg och vi hittade en picknickats där vi åt vår lunch. Vi hade det så mysigt på picknicken, solen sken och vi satt väldigt privat men hade jättevacker utsikt. Den här picknicken var vår favoritupplevelse i Zermatt. Är det inte lustigt att resans höjdpunkt blir en vanlig picknick i gräset och inte Gornergrat banan, som vi trodde. De är ofta de enkla billigare upplevelserna som går hem i vår familj. Det ska vi verkligen ta med oss resten av resan!

This entry was posted in Schweiz.

2 comments on “Matterhorn, moln, kalla barn och massa Toblerone

 1. Kim says:

  Hittade eran reseblogg av en slump. Skulle bara läsa lite snabbt. Nu 2 1/2 timme senare har jag plöjt igenom hela. Vilket fantastiskt äventyr ni är på. Så modigt att våga följa er dröm. Sen vilken fantastisk liten tjej ni har. Så go och glad. Ser fram emot att fortsätta följa er resa. Stort lycka till 🙂

  Like

  1. Mattias says:

   Hej Kim! Haha va härligt att du tycker om bloggen och att den är så fängslande 😂😊. Hoppas vi bjuder på mer rolig läsning framöver!

   Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: