search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
May 2019
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Solen var snäll nog att titta fram vår tredje och sista dag i Zermatt. Äntligen dök Matterhorns topp upp igen, efter att ha varit täckt av moln dagen innan. Vi fick höra av en schweizisk familj, som varit i Zermatt flera gånger, att de aldrig sett Matterhorn het molnfri. Berget är för högt och bromsar upp molnen.

Fyllda av energi från solen skuttade vi ner till Gornergrat banan som skulle ta oss upp över Zermatt och ge utsikt över bergen och Matterhorn. Vi fick slås lite med de kinesiska turisterna för att få sittplats på rätt sida på tåget, men med vassa armbågar och väldigt söta barn gick det bra. Vyerna från tåget var helt magiska, men Vilda tyckte det var roligast när vi åkte genom tunnlarna, då ”gömde” sig ju tåget!Vi fick se Matterhorn och Zermatt från höjden men när vi började närma oss slutstationen Gornergrat hade molnen börjat dra in över Matterhorns topp igen. Det var dock otroligt vackert åt alla håll, riktiga alpinvyer!

Dock kryllade slutstationen av kineser, som var jättefascinerade av snön, så vi valde att åka ner en station och beundrade utsikten därifrån. Vi klättrade upp på en höjd och satte oss där för att vänta på att molnen skulle lätta över Matterhorn. Vilda somnade i pappas famn och Maggie skulle också ligga på pappa, det var lite kyligt på toppen.

Det blev lite Toblerone för pappa. För er som inte visste det så är det Matterhorn som är på förpackningen av Toblerone. Efter över en timmas väntan lättade molnen lite, vi tog ett par bilder men sen kände vi att vi var klara på toppen.

Väl nere hade klockan hunnit springa iväg och vi hittade en picknickats där vi åt vår lunch. Vi hade det så mysigt på picknicken, solen sken och vi satt väldigt privat men hade jättevacker utsikt. Den här picknicken var vår favoritupplevelse i Zermatt. Är det inte lustigt att resans höjdpunkt blir en vanlig picknick i gräset och inte Gornergrat banan, som vi trodde. De är ofta de enkla billigare upplevelserna som går hem i vår familj. Det ska vi verkligen ta med oss resten av resan!

This entry was posted in Schweiz.

2 comments on “Matterhorn, moln, kalla barn och massa Toblerone

 1. Kim says:

  Hittade eran reseblogg av en slump. Skulle bara läsa lite snabbt. Nu 2 1/2 timme senare har jag plöjt igenom hela. Vilket fantastiskt äventyr ni är på. Så modigt att våga följa er dröm. Sen vilken fantastisk liten tjej ni har. Så go och glad. Ser fram emot att fortsätta följa er resa. Stort lycka till 🙂

  Like

  1. Mattias says:

   Hej Kim! Haha va härligt att du tycker om bloggen och att den är så fängslande 😂😊. Hoppas vi bjuder på mer rolig läsning framöver!

   Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: