search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
May 2019
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Ibland blir det lite fel när man är ute och reser. Reser man flera betyder det bara att det kan gå MYCKET fel! Här är ungefär hur vårt samtal med Ericas pappa lät igår förmiddag:

Morfar: ”Vi är framme var är ni?”
Matte: ”Vi är strax där”.
Morfar: ”Perfekt, när du kommer till borgen står vi på första parkeringen”.
Matte: ”…okej? Vilket nummer har er parkering?”
Morfar: ”Jag vet inte, det står inga nummer…vi åkte inte upp för backen…”
Matte: ”Det finns fyra parkeringar, vart står ni…?”
Morfar: ”Det finns inga nummer?!”

Vi trodde att morfar hade börjat visa tidiga tecken för demens, medan han nog tyckte att vi var totalt blinda. Efter X antal minuters virrande och muttrande fram och tillbaka i telefonen insåg vi att vi hade åkt till två olika destinationer…som sagt det blir inte alltid som man tänkt sig…

Vi hade åkt till San Gimignano och mormor och morfar till Monteriggioni. ”Tokigt” som Vilda skulle sagt! Det var bara att upptäcka våra platser på varsitt håll. San Gimignano, där vi var är en medeltida stad, som är känd för alla sina torn.  

Jättevacker, men galet mycket turister. Efter vi sicksackat fram bland turisterna beställde vi med pizza och mötte upp mormor och morfar för en picknicklunch. Efter lite cirklande efter en vacker plats stannade vi vid en som fick duga (alla var väldigt hungriga). Det var kul och mysigt att äta tillsammans, trots att platsen inte var den bästa och att pizzan hade hunnit bli lite kall.  Maggie fick sig en smakbit från morfars pizza när pizzalocket blåste upp. Nöjd hund.

Vi åkte vidare till mormor och morfars hotell, de bor på en vingård med väldigt vackra vyer. Det blev bus i lekplatsen och runt poolen (inget badväder dessvärre) innan vi åkte hem till vårt Airbnb, som också har magisk utsikt över vindruvsfälten.

Dagen efter tog vi revansch! Vi gick upp tidigt och vi alla lyckades åka tillbaka till San Gimignano. Mycket färre människor den här gången och vi utforskade staden ordentligt. Fantastiska vyer från toppen av staden och det var riktigt mysigt att gå runt på de gamla gatorna.

Vi åkte därefter till Monteriggioni där mormor och morfar var dagen innan. En riktigt cool och liten borg (man kunde se båda utgångarna från mitten av torget. Man kunde gå upp för borgens mur och det fanns även ett muséum där man fick känna på olika medeltida vapen, som en spikklubba. Tyvärr var vi lite för hungriga för att utforska borgen ordentligt och det fanns inte mycket ätbar mat där. Så efter ett kort varv runt staden och ett lätt bråk med en italiensk ”kock” bestämde vi oss för att lämna borgen.

Lilla familjen var trötta efter dagens långa äventyr så det blev en lugn kväll för oss där vi gick ut och njöt av vår utsikt från vårt Airbnb.

This entry was posted in Italien.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: