search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
May 2019
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Ibland blir det lite fel när man är ute och reser. Reser man flera betyder det bara att det kan gå MYCKET fel! Här är ungefär hur vårt samtal med Ericas pappa lät igår förmiddag:

Morfar: ”Vi är framme var är ni?”
Matte: ”Vi är strax där”.
Morfar: ”Perfekt, när du kommer till borgen står vi på första parkeringen”.
Matte: ”…okej? Vilket nummer har er parkering?”
Morfar: ”Jag vet inte, det står inga nummer…vi åkte inte upp för backen…”
Matte: ”Det finns fyra parkeringar, vart står ni…?”
Morfar: ”Det finns inga nummer?!”

Vi trodde att morfar hade börjat visa tidiga tecken för demens, medan han nog tyckte att vi var totalt blinda. Efter X antal minuters virrande och muttrande fram och tillbaka i telefonen insåg vi att vi hade åkt till två olika destinationer…som sagt det blir inte alltid som man tänkt sig…

Vi hade åkt till San Gimignano och mormor och morfar till Monteriggioni. ”Tokigt” som Vilda skulle sagt! Det var bara att upptäcka våra platser på varsitt håll. San Gimignano, där vi var är en medeltida stad, som är känd för alla sina torn.  

Jättevacker, men galet mycket turister. Efter vi sicksackat fram bland turisterna beställde vi med pizza och mötte upp mormor och morfar för en picknicklunch. Efter lite cirklande efter en vacker plats stannade vi vid en som fick duga (alla var väldigt hungriga). Det var kul och mysigt att äta tillsammans, trots att platsen inte var den bästa och att pizzan hade hunnit bli lite kall.  Maggie fick sig en smakbit från morfars pizza när pizzalocket blåste upp. Nöjd hund.

Vi åkte vidare till mormor och morfars hotell, de bor på en vingård med väldigt vackra vyer. Det blev bus i lekplatsen och runt poolen (inget badväder dessvärre) innan vi åkte hem till vårt Airbnb, som också har magisk utsikt över vindruvsfälten.

Dagen efter tog vi revansch! Vi gick upp tidigt och vi alla lyckades åka tillbaka till San Gimignano. Mycket färre människor den här gången och vi utforskade staden ordentligt. Fantastiska vyer från toppen av staden och det var riktigt mysigt att gå runt på de gamla gatorna.

Vi åkte därefter till Monteriggioni där mormor och morfar var dagen innan. En riktigt cool och liten borg (man kunde se båda utgångarna från mitten av torget. Man kunde gå upp för borgens mur och det fanns även ett muséum där man fick känna på olika medeltida vapen, som en spikklubba. Tyvärr var vi lite för hungriga för att utforska borgen ordentligt och det fanns inte mycket ätbar mat där. Så efter ett kort varv runt staden och ett lätt bråk med en italiensk ”kock” bestämde vi oss för att lämna borgen.

Lilla familjen var trötta efter dagens långa äventyr så det blev en lugn kväll för oss där vi gick ut och njöt av vår utsikt från vårt Airbnb.

This entry was posted in Italien.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: