search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
May 2019
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Ibland blir det lite fel när man är ute och reser. Reser man flera betyder det bara att det kan gå MYCKET fel! Här är ungefär hur vårt samtal med Ericas pappa lät igår förmiddag:

Morfar: ”Vi är framme var är ni?”
Matte: ”Vi är strax där”.
Morfar: ”Perfekt, när du kommer till borgen står vi på första parkeringen”.
Matte: ”…okej? Vilket nummer har er parkering?”
Morfar: ”Jag vet inte, det står inga nummer…vi åkte inte upp för backen…”
Matte: ”Det finns fyra parkeringar, vart står ni…?”
Morfar: ”Det finns inga nummer?!”

Vi trodde att morfar hade börjat visa tidiga tecken för demens, medan han nog tyckte att vi var totalt blinda. Efter X antal minuters virrande och muttrande fram och tillbaka i telefonen insåg vi att vi hade åkt till två olika destinationer…som sagt det blir inte alltid som man tänkt sig…

Vi hade åkt till San Gimignano och mormor och morfar till Monteriggioni. ”Tokigt” som Vilda skulle sagt! Det var bara att upptäcka våra platser på varsitt håll. San Gimignano, där vi var är en medeltida stad, som är känd för alla sina torn.  

Jättevacker, men galet mycket turister. Efter vi sicksackat fram bland turisterna beställde vi med pizza och mötte upp mormor och morfar för en picknicklunch. Efter lite cirklande efter en vacker plats stannade vi vid en som fick duga (alla var väldigt hungriga). Det var kul och mysigt att äta tillsammans, trots att platsen inte var den bästa och att pizzan hade hunnit bli lite kall.  Maggie fick sig en smakbit från morfars pizza när pizzalocket blåste upp. Nöjd hund.

Vi åkte vidare till mormor och morfars hotell, de bor på en vingård med väldigt vackra vyer. Det blev bus i lekplatsen och runt poolen (inget badväder dessvärre) innan vi åkte hem till vårt Airbnb, som också har magisk utsikt över vindruvsfälten.

Dagen efter tog vi revansch! Vi gick upp tidigt och vi alla lyckades åka tillbaka till San Gimignano. Mycket färre människor den här gången och vi utforskade staden ordentligt. Fantastiska vyer från toppen av staden och det var riktigt mysigt att gå runt på de gamla gatorna.

Vi åkte därefter till Monteriggioni där mormor och morfar var dagen innan. En riktigt cool och liten borg (man kunde se båda utgångarna från mitten av torget. Man kunde gå upp för borgens mur och det fanns även ett muséum där man fick känna på olika medeltida vapen, som en spikklubba. Tyvärr var vi lite för hungriga för att utforska borgen ordentligt och det fanns inte mycket ätbar mat där. Så efter ett kort varv runt staden och ett lätt bråk med en italiensk ”kock” bestämde vi oss för att lämna borgen.

Lilla familjen var trötta efter dagens långa äventyr så det blev en lugn kväll för oss där vi gick ut och njöt av vår utsikt från vårt Airbnb.

This entry was posted in Italien.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: