search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jun 2019
M T W T F S S
« May   Jul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archives

Äntligen har vädret vänt här i Kroatien och vi har tagit oss till stranden flera gånger nu! Vattnet här är helt otroligt klart och den turkosa färgen mot de vita stenarna på botten är mer än vackert! Vi förstår varför Kroatien har blivit så populärt! Visst, stenarna kanske inte alltid är det skönaste att gå på MEN man slipper all sand som hamnar överallt (speciellt med hund och barn!).

Det är runt 24-27 grader i luften och kanske 20 grader i vattnet (, vilket Vilda inte är van vid. Vilda har ju bara badat i svenskt hav ett par gånger och det var förra sommaren när det var + 30 grader hela tiden. Annars är hon van vid varmt poolvatten och Asiens varma stränder. Vilda vägrar därför att gå i vattnet, men hon flyter mer än gärna runt i sitt lilla rymdskepp, som vi fyller lite med vatten. Det blir som en liten minipool och hon kan flyta runt i timmar medan mamma och pappa badar.

Stränderna här består av små stränder som skiljs av av berg. Är man på stranden i tid kan man få en liten strand för sig själv. Sen är det inte så mycket folk på vardagarna, lite mer på helgerna förstås! Bergen fungerar som en naturlig inhägnad så Maggie behöver inte vara kopplad!

Maggie saknar dock sin sand att rulla sig i efter ett dopp i vattnet. Hon tycker inte att det är för kallt i alla fall (sen doppar hon mest magen och tassarna).  

Vi har varit på plats och badat hela förmiddagarna, sen åker vi hem och äter lunch och Vilda får sova. Varje dag efter lunch kommer det regn och åska i runt 2 h, sen blir det sol igen. Perfekt med Vildas sovtider. Sen kan man gå ut och leka eller åka tillbaka till stranden igen! Kvällarna är jättevackra med så fint ljus längs vattnet!

Vildas språkutveckling går verkligen framåt, det ploppar upp något nytt ord varje dag! Hon har alltid varit bossig, men nu är det lättare att få pappa att göra som man vill när hon faktiskt kan berätta så pappa förstår! Hon kan också leka fantasilekar, som att lägga ut kuddar på golvet och åka tåg. Jätteroligt att se hennes stora framsteg! Heja Vilda!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: