search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jun 2019
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archives

…Plitvice lakes! För er som inte vet så är Plitvice lakes en fantastisk fin nationalpark med hundratals vattenfall, klarblått vatten och omgiven av en grönskade skog. Efter att ha sett bilder på nationalparken var vi väldigt överens om att vi skulle lägga till Kroatien på vår rutt genom Europa. Varning för ett långt inlägg!!

Lånad bil

Klockan ringde lite för tidigt dagen vi skulle besöka parken. Vår airbnb värd hade tipsat oss om att vara på plats tidigt för att köpa biljetter, då biljetterna snabbt säljer slut. Parken öppnade 7 och där var vi bland de första in i parken. Vår värd hade också beskrivit hur man bäst skulle gå för att se parken och totalt skulle hela rutten ta ca 6h! Det lät lite långt med hund och barn (utan vagn), men det fanns dock en mindre rutt som enbart skulle ta 2 h och sen kunde man välja att gå 4 ytterligare timmar. Vi bestämde oss för att börja ta den korta rutten och sen besluta om vi ville se mer eller inte. Det var dock lite knepigt att hitta där på morgonkvisten då vi inte hade någon karta (den kostade 50 kr extra!!)…

Vi hoppade glatt på en nästan helt tom båt som tog oss över till parken Direkt möts vi av vattenfall och vi börjar vår vandring genom parken. Parken består mestadels av vatten och de har byggt träramper, som man går på över, bredvid och under vattenfallen. Vi var i princip själva och njöt av den vackra parken. Det blev inte allt för många bilder då vi var lite för upptagna med att gå runt och njuta. Maggie tassade på bra, men blev också buren lite över de svåra ramperna. Vilda gick lite, men hon ville mest rida på mammas rygg och leka häst.

När vi gått i ca 2 h började vi möta lite folk och helt plötsligt slutade alla vattenfallen och vi var framme vid station 3. Där fanns en karta och tydligen hade vi gått den långa rutten! Eftersom att klockan var så lite och vi ville se de stora vattenfallen som fanns vid den kortare rutten, så hoppade vi på bussen som tog oss till station 1. Vildas höjdpunkt på dagen då bussen hade 3 vagnar och såg ut som ett tåg. “Vilda åka tåget”.

Den här vandringen skulle ta ca 2 h och gå genom de större, mer välkända vattenfallen från parken. Dock var det så galet mycket folk här så vi kände inte att man kunde njuta alls. Istället var det mest massa sicksackade mellan turistmassorna och kinesernas selfie sticks. Matte fick bära Maggie nästan hela tiden för att hon inte skulle bli nertrampad på de smala ramperna med på tok för mycket folk. Mamma tog täten och matte fick småspringa efter. Efter ca 40 tog vattenfallen slut igen. Vi fattade ingenting, det skulle ju ta 2 h! men sen förstod vi att det måste vara kinestempot som dem menar. Vi glada över att vi hade börjat med den långa rutten då vi tyckte att den var mycket mer vacker än den korta rutten. Men vi var lite snopna när vi tog vi båten tillbaka när klockan var knappt 11. Vi hittade en mysig picknick plats där vi åt lunch och njöt av den vackra sjön helt själva.

När vi satte oss ner kände vi hur trötta vi var i benen och tanken på att vi hade en 20 min promenad i uppförsbacke var inte jättelockande. Vi hade glass, iste och sängen som målbilden när vi trötta och varma traskade upp för backen.

Väl hemma kraschade vi i någon timme innan vi tittade upp en badplats. Det är förbjudet att bada i nationalparken, men vi hittade ett ställe i ett bostadsområde man kunde bada i, som var samma vatten som i nationalparken. Det var riktigt härligt att svalka sig lite efter en varm dag. Till och med badkrukan Vilda badade och Maggie doppade tassarna. Perfekt avslut på den väldigt långa dagen!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: