search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jul 2019
M T W T F S S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archives

Så där stod vi. På toppen av bergen i Dolomiterna. Vyerna var så vackra och mäktiga att det vara svårt att ta in. Sida vid sida stod vi där och bara tittade medan solens sista strålar gick ner bakom bergen. En sån där kväll man aldrig glömmer. Vi backar några timmar…

Vi vaknade återigen upp till en väldigt varm dag i Italien. Sådär varmt så man inte orkar göra något och Maggie vägrar gå ett tasskliv utanför dörren. Vi överlevde dagen genom ”kastrullbad”, vilket innebar att fylla en stor kastrull med iskallt vatten och sen hälla den över någon ute på terrassen. Mycket bra tips också för att bli av med underliggande aggression, som ofta lätt kan uppstå på långa resor tillsammans! :p  

När vi planerade resan planen att vi skulle vandra under dagarna i Dolomiterna, men värmen gjorde det helt omöjligt. Det blir som sagt inte alltid som man tänkt sig när man reser! Det vara bara att anpassa oss och vi bestämde oss för att göra vår planerade vandring när solen började gå ner istället.

Vandringen vi valde låg på toppen av Dolomiterna, till tre kända berg “three peaks”. Vår stackars bil fick kämpa uppför i säkert 40 minuter för att nå parkeringsplatsen där vandringen skulle börja. När vi klev ur bilen kände vi direkt att vi var väldigt mycket högre upp. Luften var sval och det blåste kraftigt. Vi hade ingen tanke på att packa varma kläder till oss när vi lämnade hemmet i 35 graders värme. Som tur var hade Vilda en tröja i alla fall men vi var oroliga för att vi skulle frysa hela vägen. Vi oroade oss i onödan, då det blev vindstilla direkt när vi började vandra och vandringen mot bergen var mestadels uppför så vi blev alla snabbt varma. Det var så häftigt var vi än tittade längs vägen.

Det var väldigt tomt längs hela vägen, men de få personerna vi mötte (som var på väg tillbaka) hade på sig både jackor och långbyxor och vi förstod inte hur alla kunde ha på sig så mycket kläder då vi svettades som grisar. Måste vara vårt vikingablod? Det jobbigaste var den tunna luften då vi var på en höjd på nästan 3000 m över havet, så det var tungt att få luft i de branta uppförsbackarna. Dessutom vägrade Maggie att gå där det var för brant så mamma och pappa fick ta varsitt barn, medan Annika fick släpa på vår middag, vilket var tungt!!

Känslan när vi nådde toppen var MAGISK!! Det var helt otroligt häftiga vyer och de tre bergen var riktigt mäktiga. Maggie, som hade sparat sin energi på vägen upp blev jätteexalterad och sprang runt som en tok. Vilda ville mest bygga torn av stenar, som man brukar göra längs vandringar för att markera att man varit där.

Det blev sen en välförtjänt middag, bestående av medtagen pastasallad. Allt smakar så mycket bättre med en perfekt utsikt, tror inte att någon 5-stjärnig restaurang kan slå den middagsupplevelsen! Vi var förvånade över hur lite folk det var, vi var nästan helt själva vid de populära bergen!  

När vi alla var mätta hade solen verkligen börjat gå ner och vi försökte fånga allt det vackra på bild.

Så där stod vi. På toppen av bergen i Dolomiterna. Vyerna var så vackra och mäktiga att det vara svårt att ta in. Sida vid sida stod vi där och bara tittade medan solens sista strålar gick ner bakom bergen. Vi hade svårt att slita oss från bergen, men samtidigt hade vi en timme att gå tillbaka till bilen och vi ville inte gå i mörker hela vägen. Vägen tillbaka till bilen blev en tävling mot solens sista strålar. Vi dansade, sjöng och skattade hela vägen tillbaka (nedförsbacke).

Ljuset var mer än magisk och det var ljust nästan hela vägen tillbaka bilen. Det vara bara de sista meterna som blev mörka. Vi alla var både lyriska och helt slut när vi satte oss i bilen och körde hem igen. Det här var en sån där kväll som man vet att man kommer att minnas för livet. Vi har gjort många vandringar genom våra resor, men om vi skulle rekommendera någon att göra EN vandring så skulle hiken till Three Peaks i Dolomiterna absolut ligga väldigt högt upp på listan!

This entry was posted in Italien.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: