search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jul 2019
M T W T F S S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archives

Bonjur från den sötaste staden vi någonsin sett! För er som har sett Disneys ”Skönheten och odjuret” så kan ni föreställa er lilla byn där Belle bor i. Colmar har historia redan från 800-talet och är känd för dess bevarade arkitektur på husen i gamla stan. När man strosar längs Colmars gator kan man riktigt se Colmars historia i de unika husen. MEN, som de flesta andra vackra platser, så lockar Colmar till sig tusentals turister varje dag. Att trängas längs smala gator med hundra andra turister är inte riktig vår grej, så såhär fick vi Colmar helt för oss själva!!

Alarmen ringde 05.00 och genast kastade vi mobilerna i väggen för att sova i 30 minuter till. Tillslut lyckades vi mana oss ut ur sängen, packa ner vår frukost och rulla iväg. Strax efter sex på morgonen var vi på plats på dagens första stopp, lilla Venedig. Denna del av staden kallas för lilla Venedig då det går små kanaler längs gatorna med små båtar. Under dagtid flockas dessa gator av folk, men när vi kom dit var vi helt själva. Det är något speciellt med att gå runt i en sovande stad längs helt tomma gator. Vi tog tid på oss att gå runt och bara titta på de vackra husen, busa runt och ta några bilder.

Vi hade tagit med lyxig frukost…eller croissanter från Lidl för 3kr/st…goda var dem i alla fall! Är man i Frankrike så bara MÅSTE man äta croissant till frukost! Smakar inte alls som hemma och känner man att vill vara extra lyxig är det bara att gå till en av alla hundra bagerier och köpa nygräddade croissanter för 1 euro styck!

När vi var mätta fortsatte vi att vandra igenom Colmars ”gamla stan”, som så smått började vakna till liv. Riktigt mysigt att gå längs gatorna i Vildas tempo, titta in bland skyltfönsterna där de säljer färsk fransk nougat, pepparkakor, gosedjur och massa annat smått och gått! Stort plus också var att det var lagom temperatur, det blir som en bastu mitt på dagen!  

Efter tre timmars utforskning av staden kände vi oss redo för att åka hem och ladda om inför nästa stopp, men vi passade också på att åka förbi New York!!!

…eller kanske bara en kopia av Frihetsgudinnan, till minne av Frihetsgudinnans skapare Auguste Bartholdi, som fun fact, faktiskt kom från Colmar!

Resten av dagen spenderade vi i vår vanliga mysiga park ”Parc Du Champ De Mars”. Där blev det såpbubblor, karusell, sockervadd (som mamma faktiskt snällt delade med sig av…), picknicklunch, spring i fontänen, mer bus och massa mys.

Perfekt sista dag i Colmar, innan resan fortsätter norrut!

This entry was posted in Colmar.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: