search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jul 2019
M T W T F S S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archives

Så när man har rest i 6 månader så har man råkat ut för jobbiga resdagar. Vår första riktigt jobbiga resdag var när jag (Erica), fick ett migränanfall när vi skulle flyga till Bali och fick spy i en hundbajspåse någonstans mellan väskhämtningen och tullen. Vår andra tuffa resdag var när vi flög hem från Bali, en resa som tog över 30 timmar. Vår tredje riktigt jobbiga resdag var när vi lämnade Sverige för att åka runt i Europa och Vilda fick 40 graders feber natten till vi skulle åka. För några dagar sen blev vi återigen testade på vår resdag!

Resdagar betyder packning och körning. Dagen börjar med att mamma och pappa springer runt som galna höns och försöker att få med alla strumpor, kattgosedjur, snutisar, och nappar som lagts lite överallt i lägenheten. Men mitt i det här kaoset märkte vi att Maggie inte var sig själv. Hon var tillbakadragen och morrade när vi kom nära. Tillslut fick vi undersöka henne och såg att hon tuggat bort pälsen från en bit på svansen. Inte normalt beteende, så det vara bara att snällt bege sig till veterinären. Tur i oturen hittade vi en veterinär nära, där vi enbart behövde vänta en timme och där veterinären var halvamerikan och kunde felfri engelska. Vi ska inte gå in på alla detaljer för att inte göra för mycket intrång i Maggies privatliv, men det var något med hennes ”privata” del som kliade och hon ska äta antibiotika och ha på sig en ”dumstrut” i en vecka.

Observera att doktor Vilda satt ett plåster på tratten!

Nu ska ni inte tro att det resdagen var över, klockan hade hunnit bli 13.00 och vi hade 4 h och 30 minuter till Colmar. Eter 30 minuter la vår AC i bilen av. Japp. Ni läste rätt. Och glömde jag säga att det var 30 grader ute och vår bil är svart! Det var bara att ta av alla så mycket kläder som möjligt och veva ner fönsterna. Hoppas att ni aldrig behöver uppleva Autobahn med nedvevade fönster. Det lät seriöst som att vi åkte bredvid ett jetflygplan. I fyra timmar! Stackars våra barn!! När vi ÄNTLIGEN kom fram till vårt nya Airbnb hade klockan passerat middagsdags för Vilda för länge sen, så det vara bara att slänga ihop det vi hade och sen bums i säng. Resdagar…

This entry was posted in Colmar.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: