search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Det är få gånger som mamman i familjen gråter av lycka. Den här dagen var en av dem gångerna… Men vi tar det från början!

Dagen började med att klockan ringde 05.30. Vi hade tänkt att gå upp jättetidigt för att komma fram till Norges mest besökta fjord, Geiranger, innan alla turister. Geiranger ligger två timmar bort från Trollstigen, där vår lilla stuga ligger. Problemet var att i vår lilla stuga finns jordens skönaste säng, som är sådär gudomligt mjuk så att man sjunker ner i mitten av madrassen till dess att madrassen nästan kramar om en. SÅ vi kom nog upp närmare 7 istället…

Det blev frukost i bilen, vilket i kombination med de slingriga vägarna INTE var så bra kombination. Mamma var helt grön i ansiktet när vi äntligen nådde till utkiksplatsen över Geiranger. Fjorden har mörkt blått vatten, vattenfall och ofta ligger ett kryssningsfartyg inne i fjorden. Fartyget ser inte ut at vara större än en leksak, så man förstår hur massiv fjorden är. Som tur var så hade vi inte något problem med turister på hela dagen. Återigen: fördelen med att åka under lågsäsong är mindre folk, men nackdelen är ju att vädret sällan är på topp!

Efter vi njutit av utsikten var det dags att bege sig in i bilen istället och åka ner för Ørnevegen, som är mer snirklig än trollstigen. Jippi… som tur var kunde mamma hålla frukosten nere hela vägen fram till vårt nästa stopp, en vandringsled.

Efter att alla 100 lager kläder åkt på var det dags att börja vår ”tur”. Det var då vi såg dem. LAMOR!! Gissa om någon blev världens lyckligaste när vi insåg att hiken gick IGENOM hagen och vi alltså FICK gå in till dem. Matte säger att han aldrig sett mamma så lycklig, inte ens på bröllopsdagen…

Mamma skuttade fram längs lamorna och funderade på vilken av lamorna hon skulle smussla med hem till Sverige igen. Efter vi stått och glott på lamorna lite för länge var det dags att vinka hejdå och fortsätta vår vandring. Men som tur var såg vi får längre fram, vilket underlättade för separationsångesten.

Vår slutdestination hade väldigt fina vyer över fjorden, men hikens höjdpunkt var definitivt djuren, i alla fall för mamma och Vilda!

Efter vår vandring kurrade det i magen och vi stannade till i en mysig stuga där det blev våfflor! Något som Vilda faktiskt för en gång skull åt!

Vi kunde inte låta bli att gå tillbaka till Lamorna efter lunchen, för en sista hejdå. Perfekt avslut på en mysig utflyktsdag!

This entry was posted in Norge.
Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: