search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Och så har vi varit i Mellanöstern för första gången! Igår kväll landade hemma igen vi efter att ha spenderat en vecka i Jordanien! Vi reste med enbart handbagage och valde att lämna våra datorer hemma. Därför har det varit tyst här inne på bloggen i en vecka!!

Vi har ett ord som sammanfattar resan rätt så bra; Spännande. För oss betyder spännande att det är lite läskigt, pirrigt, roligt, annorlunda, nytt men samtidigt exalterade. Allt på samma gång. Men vi tar det från början!!

Flygresan till Jordanien fanatiskt bra. Vilda var så nöjd och glad hela vägen och vi hade tur nog att få sitta tillsammans tack vara snälla medpassagerare (vi vägrar att betala 1200kr extra för att boka i förväg då en av oss automatiskt blir placerad med Vilda). Vi lämnade huset vid 05.15 och kom fram till vårt hotell vid 20.00, en LÅNG och tröttsam resdag med två flyg.

När vi landade i Jordanien möttes vi av vår första fantastiska solnedgång. Direkt på flygplatsen blev Vilda direkt behandlad som en prinsessa. Hjälp vad den jordanska befolkningen är glada i barn! Folk kom fram och hälsade och ville prata med Vilda. Vi blev upplockade av vår hyrbilsfirma från flygplatsen och det första som hände var att vi blir stoppade av polisen. Yay, bra början. Vi fattade ingenting och polisen bad om våra pass (på arabiska). Som tur var lyckades chauffören prata oss ur situationen (vad det nu än var). Vi fick direkt dåliga vibbar och vi undrade var tusan vi hade hamnat. Vi möttes av nästa trevliga överraskning när vi kom till bilfirman. Vi hade bokat en bilbarnstol för en treåring och där stod en babybarnstol och väntade. Som tur var kunde mamma tjafsa sig till en ny trots att de tydligen var ”slut”. När bilen var upplockad var det bara att köra 100 m till vårt hotell. Vi körde förbi byggnader som såg övergivna ut och såg en man springa och vinka in oss. Vi låste alla dörrar och körde vidare. Det visade sig att mannen var hotellägaren och att alla byggnader i Jordanien ser ut på det sättet. Det blev en kopp nudlar på vårt ”fina” hotell innan vi gick och la oss. Vilken början!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: