search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Vår första morgon i Jordanien vaknade vi hungriga och eftersom att vi enbart hade lite flingor, russin och knäckebröd åkte vi till närmsta stad för att handla lite mat. Vi knappade in mataffären vår gps, satte oss i bilen, gav Vilda lite road snack och körde iväg. Vi kan lova att det är väldigt spännande at köra bil i Jordanien! När vi väl kom fram till staden kände vi direkt oss väldigt obekväma. Kulturchocken var på hög nivå! Vi kände oss som att vi hade hamnat mitt i ett de länder vi sett så många klipp från på nyhetsmorgon, ni vet alla de krigsdrabbade länderna som Irak och Syrien. Samma klimat, samma infrastruktur, likande kläder på folket. Det var säker 100 % inbillning, men vi kände oss uttittade och vi vågade inte gå ur bilen. Istället bestämde vi oss för att skippa frukosten och köra direkt till vårt hotell vid döda havet.

Efter en fantastisk bilresa ner till döda havet anlände vi till vår fina resort! När vi öppnade bildörrarna möttes vi av värsta värmevågen, 41 grader ute! Vi möttes av väldigt glada receptionister (eller väldigt glada att se Vilda) och Vilda lyckades charma till sig värsta uppgraderingen med fantastik utsikt över döda havet (kostade mer än dubbelt så mycket som vi faktiskt hade betalat).

Efter ett dopp i poolen var det dags för mat! Vi beställde in lite blandade arabiska sallader, röror och bröd. Inget var väl supergott tyvärr, men helt okej! Vår favorit var en sallad som hette ” fattoush”.

Efter maten var det dags att testa att flyta i döda havet! Riktigt häftig och annorlunda känsla att inte behöva simma eller anstränga sig i vattnet. Det vara bara att sätta sig och så gjorde vattnet resten. Eftersom att det är supersalt vatten så får man inte ha några sår, för då svider det massor. Vilda fick testa att bada men tyvärr hade hon ett litet sår på foten och vi kan lova att det INTE var poppis. Men efter en dusch var allt bra igen. Mamma och pappa tyckte det var kul att flyta runt och det var svårt att få upp pappa ur vattnet.

Efter ett tag tröttnade Vilda på att titta på när pappa plaskade runt och lekte i vattnet och det var dags att gå upp till poolen igen. Där blev det mer bus tills solen gick ner.

Vi vaknade alla utvilade och efter frukost blev det mer bad innan vi vinkade hejdå till hotellet för vår fortsatta resa nedåt, mot Petra. Vägen dit var riktigt häftig, vi åkte först längs döda havet och därefter hittade matte en genväg…upp för värdens brantaste konstigaste backar i 2 h. Bilen morrade som ett litet ilsket bi hela vägen och mamma och pappa höll andan och hoppades på att vi inte skulle få stopp då vi inte hade någon mottagning på telefonen och vi var helt själva mitt ute i ingenstans. Vilda sov nöjt ovetande bak i bilen.  Naturen var dock magisk och som tur var kom vi fram till hotellet utan några problem! Det blev falafel inne i stan innan vi gick och la oss tidigt!  

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: