search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Vår första morgon i Jordanien vaknade vi hungriga och eftersom att vi enbart hade lite flingor, russin och knäckebröd åkte vi till närmsta stad för att handla lite mat. Vi knappade in mataffären vår gps, satte oss i bilen, gav Vilda lite road snack och körde iväg. Vi kan lova att det är väldigt spännande at köra bil i Jordanien! När vi väl kom fram till staden kände vi direkt oss väldigt obekväma. Kulturchocken var på hög nivå! Vi kände oss som att vi hade hamnat mitt i ett de länder vi sett så många klipp från på nyhetsmorgon, ni vet alla de krigsdrabbade länderna som Irak och Syrien. Samma klimat, samma infrastruktur, likande kläder på folket. Det var säker 100 % inbillning, men vi kände oss uttittade och vi vågade inte gå ur bilen. Istället bestämde vi oss för att skippa frukosten och köra direkt till vårt hotell vid döda havet.

Efter en fantastisk bilresa ner till döda havet anlände vi till vår fina resort! När vi öppnade bildörrarna möttes vi av värsta värmevågen, 41 grader ute! Vi möttes av väldigt glada receptionister (eller väldigt glada att se Vilda) och Vilda lyckades charma till sig värsta uppgraderingen med fantastik utsikt över döda havet (kostade mer än dubbelt så mycket som vi faktiskt hade betalat).

Efter ett dopp i poolen var det dags för mat! Vi beställde in lite blandade arabiska sallader, röror och bröd. Inget var väl supergott tyvärr, men helt okej! Vår favorit var en sallad som hette ” fattoush”.

Efter maten var det dags att testa att flyta i döda havet! Riktigt häftig och annorlunda känsla att inte behöva simma eller anstränga sig i vattnet. Det vara bara att sätta sig och så gjorde vattnet resten. Eftersom att det är supersalt vatten så får man inte ha några sår, för då svider det massor. Vilda fick testa att bada men tyvärr hade hon ett litet sår på foten och vi kan lova att det INTE var poppis. Men efter en dusch var allt bra igen. Mamma och pappa tyckte det var kul att flyta runt och det var svårt att få upp pappa ur vattnet.

Efter ett tag tröttnade Vilda på att titta på när pappa plaskade runt och lekte i vattnet och det var dags att gå upp till poolen igen. Där blev det mer bus tills solen gick ner.

Vi vaknade alla utvilade och efter frukost blev det mer bad innan vi vinkade hejdå till hotellet för vår fortsatta resa nedåt, mot Petra. Vägen dit var riktigt häftig, vi åkte först längs döda havet och därefter hittade matte en genväg…upp för värdens brantaste konstigaste backar i 2 h. Bilen morrade som ett litet ilsket bi hela vägen och mamma och pappa höll andan och hoppades på att vi inte skulle få stopp då vi inte hade någon mottagning på telefonen och vi var helt själva mitt ute i ingenstans. Vilda sov nöjt ovetande bak i bilen.  Naturen var dock magisk och som tur var kom vi fram till hotellet utan några problem! Det blev falafel inne i stan innan vi gick och la oss tidigt!  

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: