search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Vi alla vaknade väldigt trötta dagen efter. Mamma och pappa hade ont i magen och vi kände oss inte upplagda för att gå tillbaka en timme till Petra. Vi beslutade oss för att stanna hemma. Tyvärr kan man inte se allt och vi kände oss så nöjda med gårdagens magiska besök. Så istället tog vi det lugnt och gick och badade i poolen. Vilda var jätteglad och lekte med en liten jordansk kille. All personal på hotellet älskade Vilda och hade lämnat en ballong utanför oss, som Vilda och lilla killen lekte med.

Runt lunch åkte vi vidare, denna gång gick resan till Wadi Rum. För er som tycker om film så kanske ni känner igen omgivingen från filmer som Star Wars, Transformers eller The Martian. Denna öken har unika stenformationer och häftig röd och gul sand.

Vi åkte till dagens hotell, som råkade ligga på mars. Det såg i alla fall ut som det! En “lyx” camping mitt i öknen, eller “glamping”. Tack vare vår charmiga dotter blev vi tilldelade hotellets bästa rum! En fantastik “Martian dome”med AC, kyl, toalett och MAGISK utsikt!! Helt okej att sitta inne i svala tältet och njuta av öknen.

Efter vi boat in oss var det dags att bege oss ut i värmen. Vi åkte runt och tittade på naturen och helt plötsligt försvann vägen och bara sand var kvar. Där väntade massa omgivande bilar, som ville att vi skulle ta en gudiad tur i öknen med dem. Men vi har lyssnat på för många av de andra Fribergarnas resehistorier för att hoppa på en sådan tur! Istället nöjde vi oss med att göra en egen tur.

Vi var också på matjakt, men hittade som vanligt bara godis i affärerna. Vilda fick lite nudlar när vi kom tillbaka till hotellet och sen stack vi ut igen för att fånga solens sista strålar.

Solen var på väg ner men vi var fast beslutade om att vandra på sanddynor. Riktigt häftigt att gå i sanden och ljuset var helt otroligt. Det var tungt att gå i sanden, men så värt det när vi väl kom upp på toppen! Vilda tyckte det var så kul att springa runt i sanden och det var inte lätt att få tag i henne för att försöka få en familjebild i sanden. Hon sprang runt och skrattade som en tok, så lycklig. Vi undrar om hon någonsin kommer att tycka att en vanlig sandlåda är rolig efter denna resa.

Solnedgången var magisk och det var nästan helt mörkt när vi kom tillbaka till tältet. Middagen serverades 20.00 (lite väl sent för småbarn och dess föräldrar). Maten skulle tillagas traditionellt, vilket görs under marken. Innan vi fick äta samlades vi för att se dem gräva upp maten. Lukten som kom från gropen var verkligen inte aptitlig. Luktade som att något gått och dött och sen ruttnat i flera år.

Samtidigt hade vi bara ätit varsin Snickers sen frukost, så vi dök på buffén. Tyvärr smakade maten väldigt Jordanskt, alltså enligt vår smak väldigt smaklöst. Inte det bästa att vara vegetarian i Jordanien! Vi somnade gott med utsikt mot den klara natthimlen.

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: