search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Vi alla vaknade väldigt trötta dagen efter. Mamma och pappa hade ont i magen och vi kände oss inte upplagda för att gå tillbaka en timme till Petra. Vi beslutade oss för att stanna hemma. Tyvärr kan man inte se allt och vi kände oss så nöjda med gårdagens magiska besök. Så istället tog vi det lugnt och gick och badade i poolen. Vilda var jätteglad och lekte med en liten jordansk kille. All personal på hotellet älskade Vilda och hade lämnat en ballong utanför oss, som Vilda och lilla killen lekte med.

Runt lunch åkte vi vidare, denna gång gick resan till Wadi Rum. För er som tycker om film så kanske ni känner igen omgivingen från filmer som Star Wars, Transformers eller The Martian. Denna öken har unika stenformationer och häftig röd och gul sand.

Vi åkte till dagens hotell, som råkade ligga på mars. Det såg i alla fall ut som det! En “lyx” camping mitt i öknen, eller “glamping”. Tack vare vår charmiga dotter blev vi tilldelade hotellets bästa rum! En fantastik “Martian dome”med AC, kyl, toalett och MAGISK utsikt!! Helt okej att sitta inne i svala tältet och njuta av öknen.

Efter vi boat in oss var det dags att bege oss ut i värmen. Vi åkte runt och tittade på naturen och helt plötsligt försvann vägen och bara sand var kvar. Där väntade massa omgivande bilar, som ville att vi skulle ta en gudiad tur i öknen med dem. Men vi har lyssnat på för många av de andra Fribergarnas resehistorier för att hoppa på en sådan tur! Istället nöjde vi oss med att göra en egen tur.

Vi var också på matjakt, men hittade som vanligt bara godis i affärerna. Vilda fick lite nudlar när vi kom tillbaka till hotellet och sen stack vi ut igen för att fånga solens sista strålar.

Solen var på väg ner men vi var fast beslutade om att vandra på sanddynor. Riktigt häftigt att gå i sanden och ljuset var helt otroligt. Det var tungt att gå i sanden, men så värt det när vi väl kom upp på toppen! Vilda tyckte det var så kul att springa runt i sanden och det var inte lätt att få tag i henne för att försöka få en familjebild i sanden. Hon sprang runt och skrattade som en tok, så lycklig. Vi undrar om hon någonsin kommer att tycka att en vanlig sandlåda är rolig efter denna resa.

Solnedgången var magisk och det var nästan helt mörkt när vi kom tillbaka till tältet. Middagen serverades 20.00 (lite väl sent för småbarn och dess föräldrar). Maten skulle tillagas traditionellt, vilket görs under marken. Innan vi fick äta samlades vi för att se dem gräva upp maten. Lukten som kom från gropen var verkligen inte aptitlig. Luktade som att något gått och dött och sen ruttnat i flera år.

Samtidigt hade vi bara ätit varsin Snickers sen frukost, så vi dök på buffén. Tyvärr smakade maten väldigt Jordanskt, alltså enligt vår smak väldigt smaklöst. Inte det bästa att vara vegetarian i Jordanien! Vi somnade gott med utsikt mot den klara natthimlen.

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: