search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Vilda blev i hennes smak, väckt alldeles för tidigt. Med ett russinpaket i handen och sittandes på mammas rygg lämnade vi hotellet. Solen hade precis börjat gå upp och för en gång skull var det inte för varmt ute. Efter att ha gått i bara några minuter var vi framme vid Petras entré. Efter lite vanligt biljettstrul fick vi gå in och påbörja vår vandring mot ett av världens sju underverk.

Längs vägen såg vi massa hästar (vilket gjorde Vildas morgon), flera formationer i klipporna, ut karvade små grottor och vackra utsmyckningar.

En bit in i vandringen möttes vi av väldiga klippor, som omgav vägen. Riktigt häftigt att gå genom dessa höga bergsväggar och det var där, genom klipporna som vi skymtade ”the treasury” för första gången.

WOW!!! Vi låter bilderna tala för sig själva, men vi kan lova att det var riktigt massivt och vackert!

För er som inte vet vad Petra är så kommer här en snabb historielektion. Petra är en över 2000 år gammal stad, som är inhuggen i de Jordanska bergen. Staden består av hus, gravar, vattenkanaler, skattkammare, tempel mm. Petra låg centralt för handelsvägar, men efter en jordbävning som förstörde mycket av staden, övergavs den. Petra är komplext, massivt och har tusentals års historia!

Tillbaka till nutiden! Vilda var på toppen humör, men var mest intresserad av att titta på kamelerna. Hon ville dock inte gå för nära, men mamma och pappa skulle minsann klappa på dem.

Vi tog oss ett varv runt skattkammaren, tog bilder men beslutade oss för att vi skulle återvända dagen efter för att fortsätta utforska resten av staden. Vi alla var hungriga och vi hann precis tillbaka för att äta frukost på hotellet. Efter maten var vi alla trötta. Mycket intryck, så Vilda fick sova en stund (eller 3 h!!!).

På eftermiddagen gick vi ut och utforskade affärerna i omgivningen.

Mamma och pappa lyckades förhandla till ett bra pris på varsin ”hanamer”, som är an traditionell skarf som männen runt om i Petra bär. Vi lyckades också lära oss att knyta dem! Därefter åkte vi iväg för att titta när solen gick ner över de läckra bergen.

Vi avslutade dagen med traditionellt jordanskt bröd, hummus och sallad och spenderade resten av kvällen med magont…vi och jordansk mat går inte hand i hand….

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: