search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Sep 2019
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archives

Vi kan lova att det var en helt okej morgon att vakna upp, ligga kvar i den varma sköna sängen och se solen gå upp bakom bergen. Det var också helt okej att gå ut och njuta av omgivningen i den svala morgontemperaturen!!

Frukosten serverades i ett massivt tält, men vi snodde med oss mat till rummet och satt där och myste (och kanske snodde med lite mackor till dagens bilresa)!

Så ibland måste man tänka om. Tanken var att vi skulle åka från Wadi Rum till Amman och spendera två dagar där i staden. MEN både vi och Vilda hade så otroligt kul vid döda havet, där hon kunde leka i barnpoolerna. Därför bestämde vi oss lite sista minuten för att minimera tiden i Amman mot att åka tillbaka till döda havet en extra dag. När vi efter tre timmar i bilen kom fram till resorten kände vi direkt att det var helt rätt val för oss. Personalen var glada att få tillbaka oss och vi blev åter igen uppgraderade till ett väldigt fint rum med jättefin utsikt!

Vilda hade superroligt i poolen (vi med), men vi fick också passa på att ta ett sista dopp i döda havet (som tuggade sig igenom mammas bikini :o)! Det var riktigt magiskt att se solen gå ner på andra sidan havet och vi alla somnade tidigt!

Dagen efter blev det mer bad och efter lunch bilade vi till Amman. Amman är verkligen en storstad speciellt om man jämför med de andra små städerna vi sett i Jordanien, då är det verkligen gigantiskt. Det var väldigt svårt att köra bil i staden. Pappa fick plocka fram sina främsta köregenskaper nämligen ”aggresivt trevlig”. Det beskriver på ett bra sätt hur man måste köra i en stad som är så trafikerad att det inte går att helt följa alla ”lämna företräde” skyltar (speciellt eftersom att de jordanska bilisterna inte verkar förstå sig på skyltar, trafikregler, bilar eller linjer i marken).

När vi kom in i Amman körde vi direkt till ”Tempel of Hercules”. I staden finns en del lämningar från Romarriket vilket vi tycker är häftigt! De är ändå relativt välbevarade och man kan verkligen föreställa sig hur mäktiga dessa byggnader måste varit när de var hela. Tempel of Hercules ligger på en höjd där man har väldigt fin utsikt över Amman. Vi lyckades tajma in ett bönutrop från moskéerna i närheten. Det låter väldigt vackert även om vi inte förstod vad de sa. Vi hörde flertalet bönutrop under vår vistelse i Jordanien och även nattetid. Vi såg också på håll ”the roman theatre” som också såg häftig ut härifrån! Vilda har jätteroligt och ville klättra upp på alla lämningar och springa alldeles för nära kanterna hela tiden (mamma och pappa var livrädda).

Efter att Vilda äntligen fått sin första och enda glass på denna varma resa var det dags att dyka in i trafikkaoset igen och åka till vårat Airbnb. Tanken där var att vi skulle ut en sväng till men vi alla var helt slut så vår resa slutade med familjen i säng vid 20.00!

SÅ vad tyckte vi om Jordanien? Som sagt är vårt samlingsord för resan: Spännande. Vi har lite positiva och negativa delar med resan:

Positiva:
+ FOLKET!! Vi har nog aldrig träffat på mer generösa och trevliga människor på vår resa. Vi kunde inte gå in i en affär utan att ägaren gav något till Vilda. Vi blev uppgraderade på hotellen, alla visste Vildas namn och hälsade på henne i korridorerna. På restaurangerna och på gatan var alla också så hjälpsamma och så otroligt barnkära.
+ Upplevelserna! WOW WOW WOW! Jordanien har SÅ mycket att uppleva och se. Vi såg bara en väldigt liten del av Jordanien, men naturen, Petra, Wadi Rum och Döda havet var SÅ häftigt att se.
+ Solnedgångarna. Punkt!!!
+ Kamelerna! Riktigt coolt att se kameler vandra längs vägarna och se varningsskyltar med kameler på.
Negativa:
– Vi fick en ordentlig kulturchock när vi kom fram. Byggnaderna är slitna och ser halvklara eller övergiva ut. Det är skräpigt och i våra mått “kaosartad” trafik i städerna.
– Maten. Att vara vegetarian är ingen hit i Jordanien. All mat vi åt var smaklös, tråkig och det var svårt att få tag i något annat än godis, chips och vatten i mataffärerna.
– Sjukdom. Tyvärr är det här det första landet som vi blivit lite dåliga i, kan vara för att vi bara ätit ute och inte lagat egen mat på nästan hela resan.

Vi är verkligen så nöjda med resan, det kändes som vi var borta i minst 2 månader och inte bara en vecka! MEN vi har ingen längtan tillbaka, i alla fall inte inom en snar framtid. TACK Jordanien!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: