search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Oct 2019
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archives

Hej från Marocko!! Vår första gång i Afrika!!! Vi har redan varit här i en vecka och det har varit riktigt hektiska dagar kan vi lova!! Men vi tar det från början!

Flygen hit gick som vanligt bra, men tyvärr hade vi en kort mellanlandning i Paris på 1 h, så det blev VÄLDIGT stressigt. Men både vi och vårt bagage kom med! Väl framme i Marocko möttes vi direkt av värmen. Vi hoppade med glädje in i vår luftkonditionerade förbokade transfer, som skulle ta oss till vårt första boende i Marrakech. Det första ni behöver veta om Marrakech är att det är väldigt svårt att navigera i staden och ofta kan inte bilarna åka längs de trånga gatorna. Så när vi närmade oss vår Riad (Marockanskt hus) tog det helt plötsligt stop. Bilen kom inte längre och vi hade ingen aning om var vi var eller hur långt det var kvar till hotellet (Google maps funkar inte här). Vi satt där själva mitt i kaoset medan vår chaufför sprang runt och frågade om vi var rätt. Som tur var kunde vår chaufför ringa vår riad, som skickade en person för att möta upp oss (annars hade vi nog fått bo kvar i den där bilen).

När vi väl kom fram till vår Riad var vi helt slut efter en lång resdag. Riaden var otroligt vacker och vårt rum likaså.

Vi alla tog ett svalkande dopp i den iskalla poolen och efter ett kort försök till att hitta en restaurang, så blev det mackor till middag innan vi totalkraschade allihop.  

Dag två vaknade vi upp vid 5 av bönutropen. Vi alla var hungriga, men frukosten började inte serveras förrän 8.00!! Så det var bara att ge Vilda lite frukt och salta kex. 8.10 var vi nere vid frukosten och frågade killen i köket om frukosten var klar. Vi tror inte att han förstod mycket engelska för att sa ja och pekade på ett rum. Vi gick in i det utpekade rummet och började förtvivlat leta efter mackor, yoghurt, frukt, men det rummet var tomt. Så vi satte oss snällt och väntade. Och vi väntade. Och vi väntade. Vid kanske 8.30 kom sengångaren med kaffe. Vid 8.35 kom han med juice. 8.40 fick vi varsin tallrik med en bit sockerkaka och en runt pannkakelikande sak, som smakade tvättsvamp. 8.45 f bad vi om bröd, som vid senare avsmakning smakade lite som bark med sågspån. Sammanfattningsvis kan vi säga att frukosten inte var någon direkt succé och att vi nog träffat på Marockos segaste människa.

Därefter var det dags att våga oss ut på stadens gator igen. Dagens mål var att titta på stadens alla souks, alltså deras marknader.  Det är svårt att beskriva kaoset, men för er som har sett Disneyfilmen Aladdin så har den lyckats fånga marknaden rätt så bra!

Tänker er den scenen, men lägg på massa mopeder, åsnor, hästar, bilar, trängre gränder, och typ 1000 fler människor! Kryddor säljs på stora högar, frukt och grönsaker ligger i huller om buller, färgglada mattor hänger i tak och väggarna, vackra skålar är staplade på max, läckra ljuslyktor hänger från taken, katter står utanför slaktaren och tigger, det säljs smycken, torkade blommor, mat, krimskrams, kläder, kuddar och alla försöker få en att gå in i just deras affär. Det är 1000 intryck och 1000 lukter överallt och på det försöker man att inte bli påkörd av alla 1000 mopeder. Vi tänker låta bilderna få beskriva lite av allt vi såg:

Det är mycket prutande som gäller i affärerna och vi fick med oss några vackra skålar hem i slutet av dagen! Vi kan lova att det var skönt att komma tillbaka till vår svala Riad efter en hel dag i den hektiska varma marknaden.

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: