search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Oct 2019
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archives

Okej, vi har besökt många vackra städer under vår resa, men tänk er en HELT blå stad?!

Två timmar och 20 minuter bort från vår lägenhet ligger Chefchaouen. När vi satte oss i bilen var det fortfarande mörkt ute. Med frukostmackorna i handen, Aladdinlåtarna på högsta volym rullade vi in i den blå staden. Wow! Superfin liten stad! Men varför är den blå? Ingen vet säkert, men det finns en del teorier: Troligtvis förde judarna vidare deras tradition om att måla husen blåa, när de flydde hit från den spanska inkvisitionen på 1400 talet. En annan teori är att det förvirrar insekter och vi kan inte minnas att vi märkte av någon insekt alls under dagen, så det kanske stämmer…

Iallafall så tyckte vi mycket om Chefchaouen. Staden är inte alls lika hektisk som Marrakech och det finns fortfarande marknader här med samma utbud. Det är ett mycket lugnare tempo och man vågade släppa ner Vilda på gatorna. Känslan är mysigare och det fanns många vackra blåa gränder att utforska. Såklart var det en del turister på vissa ställen men inte störande när man gick omkring på sidogatorna. Lite svårt att navigera när gatorna inte finns markerade på Google Maps men vi gick inte jättemycket vilse, bara några gånger som vi fick gå fram och tillbaka lite.

Vilda hade mycket spring och gå i de små benen. Hon klättrade upp för trappor, kände på alla väggar (som tur är har vi alltid med oss handsprit) och skulle gå själv nästan hela tiden. Eller så satte hon sig på trapporna och skulle sitta där…

Några timmar räckte dock för oss sen var vi nöjda och åkte tillbaka till Assilah där vi tog ett svalkande dopp i poolen.

This entry was posted in Marocko.

One comment on “Chefchaouen

  1. livsglimtar says:

    Helt fantastiskt jag skulle älska att vara där i det blå i alla tänkbara nyanser. Så fin er tös är, vilket äventyr. Otroligt vackra bilder har ni också tagit. Kram på er!

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: