search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

Så egentligen vill vi börja inlägget med att skriva: Hej från Sydafrika!!!!! MEN vi är redan tillbaka i Sverige igen. Vi hade så fullt upp under vår tid i Sydafrika att bloggen inte hanns med. Det var aktiviteter från morgon till kväll, men självklart kommer vi att uppdatera om vad vi har hittat på, så räkna med ett par inlägg de kommande dagarna där ni kommer att få läsa om allt ifrån elefantattacker till svaret på frågan om Zebror är svarta med vita ränder eller vita med svarta ränder! Vi tar det från början….

Resan till Sydafrika var lååång! Flyget lyfte på kvällen från kalla Stockholm. Första flyget gick jättebra, två timmar till Frankfurt, MEN tyvärr var vårt plan förstenat och vi hade en kort mellanlandning. Det blev därför återigen bråttom och stackars Vilda som precis hade somnat blev väckt mitt i allt kaos när vi sprang så fort vi kunde genom flygplatsen. Som tur var kom vi med och 10 h senare landade vi i Johannesburg. Vilda sov hela vägen, pappa sov delar och mamma och Annika vred och vände sig mest hela natten.

Efter ett snabbt ombyte på flygplatsen till svalare kläder, blev vi upphämtade av vårt hotell och fick åka ytterligare 4 timmar för att komma fram till hotellet. Längs vägen hann vi se både apor, giraffer och olika bockar. Vilda sov. Pappa sov. Mamma och Annika var hungriga.

Vår safari, Kololo, ligger i hjärtat av Welgevonden Game Reserv och resorten är helt magiskt. Hela Kololo är omgiven av stängsel, så inga farliga djur kan komma in. På området springer giraffer, zebror, gnuer, gaseller och många fler mer ”ofarliga” djur.

Vi blev varmt välkomnade där vi bjöds på juice och fick lite information om resorten och vår kommande safari. Eftersom att vi alla (vuxna) tagit både insomningstabletter och åksjuketabletter under resan, var vi alla lite groggy och det var lite svårt att ta in all information. Pappa fastnade för att det eventuellt kunde finnas leoparder på området, mamma var förtvivlad att middagen inte serverades förrän kl 19 varje kväll och Annika försökte mest se intresserad ut trots att hon sov med öppna ögon. Vilda skötte sig som vanligt exemplariskt.

Trots att vi alla var helt slut efter vår långa resa blev vi helt lyriska när vi fick resortens näst bästa hus med stor altan och utsikt över ett öppet fält där det nästan alltid stod några djur.

För att hålla oss vakna gick vi runt lite på resorten och blev helt förundrade över alla de vilda djuren som sprang runt. De kom verkligen nära och vissa djur var helt oskygga.

Middagen serverades på hotells jättefina restaurang, men vi alla var så trötta att vi inte orkade sitta kvar till efterrätten (det var trerätters varje dag). Det blev en tidig kväll, då vi nästa dag skulle gå upp vid 5.00 för vår första safari i Welgevonden….

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: