search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure
Costa Rica's nature is so beautiful and full of life! Every time we step outside the door we are greeted by a new animal! #wildtravelers #wildlife #naturephotography
"Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory" - Dr. Seuss I find it difficult sometimes to preserve memories and at the same time being present in a moment. We try our best to find a balance and that's why we don't always bring our cellphone or cameras on our days out. It's amazing having pictures and videos from our travels but being in the moment with no distractions, just enjoying the beautiful surroundings and being together is also amazing! #takeyourkidseverywhere #beingpresent #fulltimetravelingfamily #costarica🇨🇷
Sometimes it's difficult to put our experiences into words. This 👆 incredible encounter is one of them! One of our best mornings in our lives! 🐢😍❤️ #morningsurprise #costaricabeach #seaturtle
We have wanted to stay in a treehouse for so long and now here we are! But let us tell you, even though this house is stunning, it's not anything we could imagine! Before booking a tree house in the middle of the Costa Rican jungle, here are some things to think about: Tree houses usually don't have ANY sound proofing, which means you will hear everything from the outside. In our case we usually get waken up at 00.00 am by barking dogs. At 02.00 am the wind all the sudden picks up and blows right through the walls. The roosters here are nuts and starts howling at 3.00 am. Then the howler monkeys take over att 4.30. IF your still sleeping at 5, the birds will surely take care of that! So those are the outside animals, but let's not forget about the once that we share our house with! The other day something BIG crawling with HUGE tentacles took over the kitchen and yesterday I was attacked by a thousand ants trying to take over our backpack! But don't get us wrong, we still love the house, even though we don't sleep through the nights and are not welcomed by the original house owners (all the bugs). #treehouse #nosleep #coolhouse #antstakeover

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

Så egentligen vill vi börja inlägget med att skriva: Hej från Sydafrika!!!!! MEN vi är redan tillbaka i Sverige igen. Vi hade så fullt upp under vår tid i Sydafrika att bloggen inte hanns med. Det var aktiviteter från morgon till kväll, men självklart kommer vi att uppdatera om vad vi har hittat på, så räkna med ett par inlägg de kommande dagarna där ni kommer att få läsa om allt ifrån elefantattacker till svaret på frågan om Zebror är svarta med vita ränder eller vita med svarta ränder! Vi tar det från början….

Resan till Sydafrika var lååång! Flyget lyfte på kvällen från kalla Stockholm. Första flyget gick jättebra, två timmar till Frankfurt, MEN tyvärr var vårt plan förstenat och vi hade en kort mellanlandning. Det blev därför återigen bråttom och stackars Vilda som precis hade somnat blev väckt mitt i allt kaos när vi sprang så fort vi kunde genom flygplatsen. Som tur var kom vi med och 10 h senare landade vi i Johannesburg. Vilda sov hela vägen, pappa sov delar och mamma och Annika vred och vände sig mest hela natten.

Efter ett snabbt ombyte på flygplatsen till svalare kläder, blev vi upphämtade av vårt hotell och fick åka ytterligare 4 timmar för att komma fram till hotellet. Längs vägen hann vi se både apor, giraffer och olika bockar. Vilda sov. Pappa sov. Mamma och Annika var hungriga.

Vår safari, Kololo, ligger i hjärtat av Welgevonden Game Reserv och resorten är helt magiskt. Hela Kololo är omgiven av stängsel, så inga farliga djur kan komma in. På området springer giraffer, zebror, gnuer, gaseller och många fler mer ”ofarliga” djur.

Vi blev varmt välkomnade där vi bjöds på juice och fick lite information om resorten och vår kommande safari. Eftersom att vi alla (vuxna) tagit både insomningstabletter och åksjuketabletter under resan, var vi alla lite groggy och det var lite svårt att ta in all information. Pappa fastnade för att det eventuellt kunde finnas leoparder på området, mamma var förtvivlad att middagen inte serverades förrän kl 19 varje kväll och Annika försökte mest se intresserad ut trots att hon sov med öppna ögon. Vilda skötte sig som vanligt exemplariskt.

Trots att vi alla var helt slut efter vår långa resa blev vi helt lyriska när vi fick resortens näst bästa hus med stor altan och utsikt över ett öppet fält där det nästan alltid stod några djur.

För att hålla oss vakna gick vi runt lite på resorten och blev helt förundrade över alla de vilda djuren som sprang runt. De kom verkligen nära och vissa djur var helt oskygga.

Middagen serverades på hotells jättefina restaurang, men vi alla var så trötta att vi inte orkade sitta kvar till efterrätten (det var trerätters varje dag). Det blev en tidig kväll, då vi nästa dag skulle gå upp vid 5.00 för vår första safari i Welgevonden….

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: