search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

När klockan ringde 05.00 gjorde kroppen fortfarande ont av trötthet. Vilda vägrade gå upp, tills hennes favorit: “Icka” eller Annika, dök upp. Helt plötsligt kunde hon hoppa ur sängen!

När vi lämnade huset möttes vi inte bara av en grå himmel, utan bara några meter nedanför huset stod flera giraffer och åt. Både vi och dem blev väldigt förvånade, men det var riktigt häftigt att se! Bra start på dagen!

Efter lite flingor var det dags att för första gången kliva upp i vår safaribil och möta vår guide. Vi hade valt att betala lite extra för att få en privat safari, vilket verkligen var värt varje krona! Vår guide, Josphat, var inte bara en fantastik kunnig guide, han var också väldigt rolig och vi blev direkt kompisar (vi fick ha honom resten av veckan).

Vårt resort Kololo är omgivet av stängsel och för att komma ut på safarin och se “the big 5” måste man åka ut genom massiva portar. Vi alla var så spända och ivriga när vi för första gången åkte genom porten, in i Welgevonden Game Reserve.

Vi möttes direkt av flera zebror och gnuer och vi blev så exalterade. Vi kan lova att vi nu i efterhand har sett otroligt många zebror och gnuer under resan, så vi kan förstå varför vår guide inte var lika uppspelt som vi!

Här kommer lite safari fakta om zebrors och gnuers relation:
– zebror och gnuer är kompisar och man kan ofta hitta dem tillsammans.
– zebror är väldigt smarta medan gnuer har, som vår guide beskrev det; “limited ideas” alltså “begränsade idéer”. Det var hans fina ord för att beskriva att gnuer är lite dumma.
– Om gnuer springer iväg finns det ofta inget hot i närheten. Står det ett lejon 2 meter bort står gnuerna kvar.
– Zebror är snabbare än gnuer och det är därför bra att ha en gnukompis lätt till hands om det springer ett hungrigt lejon efter sig.
– Zebror vill alltid se sin reflektion i vattnet innan de dricker för att se så att det inte ligger en krokodil och lurar under ytan. Gnuerna har dock inte detta behovet, utan traskar glatt i vattnet för att dricka. Detta förstör för zebrorna då det blir vågor på vattnet.
– zebrorna passar på gnuerna medan de idisslar.
– zebror och gnuer äter olika delar av gräset och tävlar därför inte om maten.

Tillbaka till vår safari…Så överallt vi tittade såg vi djur den där fösta morgonen. Vi hittade nästan direkt två noshörningar som betade i gräset. Riktigt massiva djur!!

Vi såg också massor av vårtsvin överallt och Vilda blev jätteglad varje gång vi såg vårtsvinen, då hon hade två Pumba tatueringar på sina armar. Så fort hon såg en Pumba drog hon upp tröjan och sa “en till Pumba”.

Mitt under vår jakt efter en gepard fick vi istället syn på ett gäng giraffer!

Det blev ingen gepard, men vi fick höra där på kvällen att vår guide hade sett den jaga under eftermiddagsturen, safari är verkligen ett lotteri!! Men vi fick ett mysigt avslut på första turen. Vi fick stanna på en väldigt vacker plats, överblickande öppna fält där vi fick gå ur bilen, dricka en efterlängtad kopp varm choklad (det var riktigt kallt på morgonen) och äta världens godaste muffins!

Tre timmar FLÖG förbi och vips så var första safarin slut. Vilda skötte sig klockrent och var så nyfiken och lugn hela första turen. Hon blev så glad så fort hon såg djuren, pekade och berättade vilket djur det var.

Väl tillbaka på hotellet blev det frukost, lite vila och efter lunch gick vi ut på en hike för att upptäcka området. Vi gick förbi både gnuer, olika gaseller och vårtsvin på vår hike. Området var jättevackert, men det var lite varmt.

Vilda somnade när vi kom tillbaka och vi fick njuta av världens finaste solnedgång från vår balkong. Det är verkligen något speciellt med solnedgångar i Afrika!

Middag fick vi snällt levererat till dörren eftersom Vilda somnat (hon vaknade dock tills dem kom med maten… ). Det var ett väldigt trött gäng som äntligen fick gå och lägga sig efter maten!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: