search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure
Costa Rica's nature is so beautiful and full of life! Every time we step outside the door we are greeted by a new animal! #wildtravelers #wildlife #naturephotography
"Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory" - Dr. Seuss I find it difficult sometimes to preserve memories and at the same time being present in a moment. We try our best to find a balance and that's why we don't always bring our cellphone or cameras on our days out. It's amazing having pictures and videos from our travels but being in the moment with no distractions, just enjoying the beautiful surroundings and being together is also amazing! #takeyourkidseverywhere #beingpresent #fulltimetravelingfamily #costarica🇨🇷
Sometimes it's difficult to put our experiences into words. This 👆 incredible encounter is one of them! One of our best mornings in our lives! 🐢😍❤️ #morningsurprise #costaricabeach #seaturtle
We have wanted to stay in a treehouse for so long and now here we are! But let us tell you, even though this house is stunning, it's not anything we could imagine! Before booking a tree house in the middle of the Costa Rican jungle, here are some things to think about: Tree houses usually don't have ANY sound proofing, which means you will hear everything from the outside. In our case we usually get waken up at 00.00 am by barking dogs. At 02.00 am the wind all the sudden picks up and blows right through the walls. The roosters here are nuts and starts howling at 3.00 am. Then the howler monkeys take over att 4.30. IF your still sleeping at 5, the birds will surely take care of that! So those are the outside animals, but let's not forget about the once that we share our house with! The other day something BIG crawling with HUGE tentacles took over the kitchen and yesterday I was attacked by a thousand ants trying to take over our backpack! But don't get us wrong, we still love the house, even though we don't sleep through the nights and are not welcomed by the original house owners (all the bugs). #treehouse #nosleep #coolhouse #antstakeover

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

När klockan ringde 05.00 gjorde kroppen fortfarande ont av trötthet. Vilda vägrade gå upp, tills hennes favorit: “Icka” eller Annika, dök upp. Helt plötsligt kunde hon hoppa ur sängen!

När vi lämnade huset möttes vi inte bara av en grå himmel, utan bara några meter nedanför huset stod flera giraffer och åt. Både vi och dem blev väldigt förvånade, men det var riktigt häftigt att se! Bra start på dagen!

Efter lite flingor var det dags att för första gången kliva upp i vår safaribil och möta vår guide. Vi hade valt att betala lite extra för att få en privat safari, vilket verkligen var värt varje krona! Vår guide, Josphat, var inte bara en fantastik kunnig guide, han var också väldigt rolig och vi blev direkt kompisar (vi fick ha honom resten av veckan).

Vårt resort Kololo är omgivet av stängsel och för att komma ut på safarin och se “the big 5” måste man åka ut genom massiva portar. Vi alla var så spända och ivriga när vi för första gången åkte genom porten, in i Welgevonden Game Reserve.

Vi möttes direkt av flera zebror och gnuer och vi blev så exalterade. Vi kan lova att vi nu i efterhand har sett otroligt många zebror och gnuer under resan, så vi kan förstå varför vår guide inte var lika uppspelt som vi!

Här kommer lite safari fakta om zebrors och gnuers relation:
– zebror och gnuer är kompisar och man kan ofta hitta dem tillsammans.
– zebror är väldigt smarta medan gnuer har, som vår guide beskrev det; “limited ideas” alltså “begränsade idéer”. Det var hans fina ord för att beskriva att gnuer är lite dumma.
– Om gnuer springer iväg finns det ofta inget hot i närheten. Står det ett lejon 2 meter bort står gnuerna kvar.
– Zebror är snabbare än gnuer och det är därför bra att ha en gnukompis lätt till hands om det springer ett hungrigt lejon efter sig.
– Zebror vill alltid se sin reflektion i vattnet innan de dricker för att se så att det inte ligger en krokodil och lurar under ytan. Gnuerna har dock inte detta behovet, utan traskar glatt i vattnet för att dricka. Detta förstör för zebrorna då det blir vågor på vattnet.
– zebrorna passar på gnuerna medan de idisslar.
– zebror och gnuer äter olika delar av gräset och tävlar därför inte om maten.

Tillbaka till vår safari…Så överallt vi tittade såg vi djur den där fösta morgonen. Vi hittade nästan direkt två noshörningar som betade i gräset. Riktigt massiva djur!!

Vi såg också massor av vårtsvin överallt och Vilda blev jätteglad varje gång vi såg vårtsvinen, då hon hade två Pumba tatueringar på sina armar. Så fort hon såg en Pumba drog hon upp tröjan och sa “en till Pumba”.

Mitt under vår jakt efter en gepard fick vi istället syn på ett gäng giraffer!

Det blev ingen gepard, men vi fick höra där på kvällen att vår guide hade sett den jaga under eftermiddagsturen, safari är verkligen ett lotteri!! Men vi fick ett mysigt avslut på första turen. Vi fick stanna på en väldigt vacker plats, överblickande öppna fält där vi fick gå ur bilen, dricka en efterlängtad kopp varm choklad (det var riktigt kallt på morgonen) och äta världens godaste muffins!

Tre timmar FLÖG förbi och vips så var första safarin slut. Vilda skötte sig klockrent och var så nyfiken och lugn hela första turen. Hon blev så glad så fort hon såg djuren, pekade och berättade vilket djur det var.

Väl tillbaka på hotellet blev det frukost, lite vila och efter lunch gick vi ut på en hike för att upptäcka området. Vi gick förbi både gnuer, olika gaseller och vårtsvin på vår hike. Området var jättevackert, men det var lite varmt.

Vilda somnade när vi kom tillbaka och vi fick njuta av världens finaste solnedgång från vår balkong. Det är verkligen något speciellt med solnedgångar i Afrika!

Middag fick vi snällt levererat till dörren eftersom Vilda somnat (hon vaknade dock tills dem kom med maten… ). Det var ett väldigt trött gäng som äntligen fick gå och lägga sig efter maten!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: