search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure
Costa Rica's nature is so beautiful and full of life! Every time we step outside the door we are greeted by a new animal! #wildtravelers #wildlife #naturephotography
"Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory" - Dr. Seuss I find it difficult sometimes to preserve memories and at the same time being present in a moment. We try our best to find a balance and that's why we don't always bring our cellphone or cameras on our days out. It's amazing having pictures and videos from our travels but being in the moment with no distractions, just enjoying the beautiful surroundings and being together is also amazing! #takeyourkidseverywhere #beingpresent #fulltimetravelingfamily #costarica🇨🇷
Sometimes it's difficult to put our experiences into words. This 👆 incredible encounter is one of them! One of our best mornings in our lives! 🐢😍❤️ #morningsurprise #costaricabeach #seaturtle
We have wanted to stay in a treehouse for so long and now here we are! But let us tell you, even though this house is stunning, it's not anything we could imagine! Before booking a tree house in the middle of the Costa Rican jungle, here are some things to think about: Tree houses usually don't have ANY sound proofing, which means you will hear everything from the outside. In our case we usually get waken up at 00.00 am by barking dogs. At 02.00 am the wind all the sudden picks up and blows right through the walls. The roosters here are nuts and starts howling at 3.00 am. Then the howler monkeys take over att 4.30. IF your still sleeping at 5, the birds will surely take care of that! So those are the outside animals, but let's not forget about the once that we share our house with! The other day something BIG crawling with HUGE tentacles took over the kitchen and yesterday I was attacked by a thousand ants trying to take over our backpack! But don't get us wrong, we still love the house, even though we don't sleep through the nights and are not welcomed by the original house owners (all the bugs). #treehouse #nosleep #coolhouse #antstakeover

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

Plötsligt tvärnitar vår guide och pekar ut på ett fält. Där ligger två lejon, en hona och en hane. Efter flera minuter ser vi lejonen, som smälter in i de höga gräset. Lejonen reser sig och börjar lunka iväg. Vår guide startar bilen och lägger plattan i mattan….

Låt oss ta det från början! Vår dag startade igen 05.00 och vi skuttade iväg till bilen. Det var kyligt i luften och stackars Annika satt och huttrade trots mattes mössa, jacka och filtar.

Det var en lugn morgon, antagligen lite för kallt i luften för djuren att vara framme. Vi såg några zebror, gnuer, noshörningar och bockdjur. Vi var först på jakt efter en gepard, som trivs i öppnare landskap där de jagar. Den hade jagat dagen innan, men tyvärr hade den redan ätit upp sitt byte och lämnat området. Vi åkte därför vidare, nu till mer tätbevuxen mark.

Längs vägen såg vi väldigt stora högar av avföring och fotsteg. Vi var på jakt efter elefanter! Vi åkte fram och tillbaka och vår guide sa att trots att de är stora djur, så är det lätt att missa dem. Plötsligt fick vi syn på dem. Flera elefanter stod på en höjd och åt.

Vi stannade bilen och en mamma med sin unge började röra sig ner för slänten, där vi stod parkerade.

Vi fick se lilla elefanten dia från sin mamma och sen satt vi länge och tittade när mamma och bebis elefanten åt. Lilla barnet var ungefär lika bra på att äta som Vilda. Mycket missade munnen och det var riktigt gulligt att se den försöka styra snabeln.

Vilda var så lycklig. Hon har fantiserat och lekt låtsaslekar i flera veckor om att hon matar en bebiselefant, så hon var så lycklig att äntligen få se “lilla bebis elefanten”.

Vi lämnade elefanterna alldeles för snabbt i vår smak, trots att vi hade suttit länge och beundrat dem. Längs vägen såg vi en ensam buffel, tydligen lämnar hanarna flocken när de blir gamla och det här var en äldre herre.

Vi åkte vidare för att leta efter leoparder, men det var ont om prickiga katter så istället åkte vi hit:

Öppna fält med högt gräs, perfekt för lejonen att jaga. Vi är så imponerade av vår guide, som inte bara kör bil, spårar fotsteg i sanden nedanför bilen, men som dessutom ser ALLA djur i sin väg. Plötsligt tvärnitar vår guide och pekar ut på ett fält. Där ligger två lejon, en hona och en hane. Efter flera minuter ser vi lejonen, som smälter in i de höga gräset.

HUR han såg dessa lejon är för oss ett mysterium! Väldigt svåra att se, men oj så coolt! Lejonen reser sig och börjar lunka iväg. Vår guide startar bilen och lägger plattan i mattan. Han misstänker att lejonen är på väg till att jaga flocken med gnuer vi precis passerat. Han kallar in på radion att det är lejonjakt på g och vi kör så snabbt vi kan runt på vägarna för att komma närmare. Vi och två andra bilar ställer oss och väntar in jakten…

Vi sitter på helspänn och bara väntar på att lejonet ska dyka på de stackars ovetande gnuerna. Vi väntar och väntar och väntar. Ena bilen åker iväg och tillslut tröttnar den andra bilen och det är bara vi kvar. Och så reser sig lejonhanen och börjar gå framåt för att sen stanna efter några meter bakom en buske och para sig med lejonhonan. Det var en annan jakt än vad vi hade tänkt oss. Vi rullade iväg för att ge lejonen lite egentid och åkte istället hem för att äta frukost.

Efter frukosten tog vi det lite lugnt, alltså lekte med Vilda och badade lite i poolen.

På kvällen gick vi ut för att ta några bilder på kvällen vid solnedgången. Gnuerna utanför huset tyckte mest att vi störde…

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: