search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals
Just having a Lion King moment with our little Simba! 🦒🦁 #safarilife #circleoflife #giraffe #fulltimetravelingfamily
When we booked our safari, we thought we would enjoy it. We were so wrong, we ended completely falling in love with this experience! It's difficult to explain why we are in such an awe from this experience. Being one with the surrounding beautiful nature, watching all the majestic animals in their natural habitat truly makes you feel! Sometimes it makes you feel small, other times impressed. It makes you feel sad, happy, and sometimes afraid. It's a surreal experience and you finally understand the true meaning of "the circle of life". 🐒🐘🐗🦁🇿🇦 #safari #southafrica #kololo #wowmoments
I bet our Halloween was scarier than yours 🙈 Hello from South Africa! We're on safari and yesterday we came between a mother elephant and her baby. It was not very much appreciated by the mother, so she told us off. The elephant looks TINY on the video and it looks like she's very far away. But trust us, when your sitting in the car, it feels like that scene from Jurassic Park, when the car got chased by a T-Rex! 🐘🦖 #omgvideo #elephant #safari #runforyourlife

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

Plötsligt tvärnitar vår guide och pekar ut på ett fält. Där ligger två lejon, en hona och en hane. Efter flera minuter ser vi lejonen, som smälter in i de höga gräset. Lejonen reser sig och börjar lunka iväg. Vår guide startar bilen och lägger plattan i mattan….

Låt oss ta det från början! Vår dag startade igen 05.00 och vi skuttade iväg till bilen. Det var kyligt i luften och stackars Annika satt och huttrade trots mattes mössa, jacka och filtar.

Det var en lugn morgon, antagligen lite för kallt i luften för djuren att vara framme. Vi såg några zebror, gnuer, noshörningar och bockdjur. Vi var först på jakt efter en gepard, som trivs i öppnare landskap där de jagar. Den hade jagat dagen innan, men tyvärr hade den redan ätit upp sitt byte och lämnat området. Vi åkte därför vidare, nu till mer tätbevuxen mark.

Längs vägen såg vi väldigt stora högar av avföring och fotsteg. Vi var på jakt efter elefanter! Vi åkte fram och tillbaka och vår guide sa att trots att de är stora djur, så är det lätt att missa dem. Plötsligt fick vi syn på dem. Flera elefanter stod på en höjd och åt.

Vi stannade bilen och en mamma med sin unge började röra sig ner för slänten, där vi stod parkerade.

Vi fick se lilla elefanten dia från sin mamma och sen satt vi länge och tittade när mamma och bebis elefanten åt. Lilla barnet var ungefär lika bra på att äta som Vilda. Mycket missade munnen och det var riktigt gulligt att se den försöka styra snabeln.

Vilda var så lycklig. Hon har fantiserat och lekt låtsaslekar i flera veckor om att hon matar en bebiselefant, så hon var så lycklig att äntligen få se “lilla bebis elefanten”.

Vi lämnade elefanterna alldeles för snabbt i vår smak, trots att vi hade suttit länge och beundrat dem. Längs vägen såg vi en ensam buffel, tydligen lämnar hanarna flocken när de blir gamla och det här var en äldre herre.

Vi åkte vidare för att leta efter leoparder, men det var ont om prickiga katter så istället åkte vi hit:

Öppna fält med högt gräs, perfekt för lejonen att jaga. Vi är så imponerade av vår guide, som inte bara kör bil, spårar fotsteg i sanden nedanför bilen, men som dessutom ser ALLA djur i sin väg. Plötsligt tvärnitar vår guide och pekar ut på ett fält. Där ligger två lejon, en hona och en hane. Efter flera minuter ser vi lejonen, som smälter in i de höga gräset.

HUR han såg dessa lejon är för oss ett mysterium! Väldigt svåra att se, men oj så coolt! Lejonen reser sig och börjar lunka iväg. Vår guide startar bilen och lägger plattan i mattan. Han misstänker att lejonen är på väg till att jaga flocken med gnuer vi precis passerat. Han kallar in på radion att det är lejonjakt på g och vi kör så snabbt vi kan runt på vägarna för att komma närmare. Vi och två andra bilar ställer oss och väntar in jakten…

Vi sitter på helspänn och bara väntar på att lejonet ska dyka på de stackars ovetande gnuerna. Vi väntar och väntar och väntar. Ena bilen åker iväg och tillslut tröttnar den andra bilen och det är bara vi kvar. Och så reser sig lejonhanen och börjar gå framåt för att sen stanna efter några meter bakom en buske och para sig med lejonhonan. Det var en annan jakt än vad vi hade tänkt oss. Vi rullade iväg för att ge lejonen lite egentid och åkte istället hem för att äta frukost.

Efter frukosten tog vi det lite lugnt, alltså lekte med Vilda och badade lite i poolen.

På kvällen gick vi ut för att ta några bilder på kvällen vid solnedgången. Gnuerna utanför huset tyckte mest att vi störde…

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: