search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

One of our favorite places so far: Norway! We have so much love for this country! It's one of those places you just feel right at home. The beautiful nature, the cheerful people and I mean, they have trolls!! Norway is a place we know we will visit again and again! It's time to put Norway on your bucket list!! 🇳🇴 To watch our time in Norway, head to our YouTube channel, link in our description! 😉 #beautifulnorway #fulltimetravel #travelvlogger
Can't believe we've been traveling together for 10 months!!! Right now we're home, taking care of our dog and playing in the snow, but soon we're off again to a new part of the world!! 🌎✈️ #familytravel #jordenruntresa #aroundtheworld #
We had an amazing time on our safari in South Africa! We stayed at Kololo game reserve and we can recommend it 100%! Kololo is the perfect destination if you want to bring your kids on safari! It's malaria-free, Fair Trade Certified and outside your house only safe animals roams free. Kololo is located in the heart of Welgevonden Game Reserve, with the big 5 and countless other animals just outside the gates. We absolutely LOVED our stay, our guide was totally awesome, the staff super friendly, the house was stunning and the view from our balcony...wow!! Let's not forget about the food, the pool, beautiful nature and always being close to animals! I mean it's not many places you can wake up with giraffes right outside your house or almost walk into a zebra in the dark. Thank you @kolologamereserve we will be back!! #safariwithkids #kololo #fulltimetravelingfamily #travelwithkids #bestsafari
Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

För en gång skull ringde INTE klockan supertidigt, men har man en tvååring så blir man väckt 07.00 oavsett vilken tid vi satt mobilalarmet på. Efter en lugn frukost och lite lek i lekplatsen (vem hade egentligen mest kul?)

bestämde vi oss för att se om vi kunde hitta lite djur på Kololos egna område. Vi snörde på oss vandringsskorna, packade ordentligt mad vatten och traskade iväg.

Vi spårade både bockar och giraffer i marken och det dröjde inte länge innan vi fick se ett gäng Zebror stå och beta en bit från vägen.

Vi alla var riktigt taggade första timmen och varje djur, insekt eller träd vi såg var häftigt. Efter två timmar började vi dock bli trötta. Vilda somnade i bärstolen, solen började titta fram ordentligt och vi alla längtade tillbaka till poolen. Ytterligare en timma senare började vi närma oss hotellet igen och vi sprang på några babianer som hade smitit sig in på området. Matte har lite trauma med apor från vårt Bali besök, men dessa var väldigt fredliga och brydde sig inte om oss.

Efter en sen lunch kraschade vi alla ute på altanen. Vi tog det lugnt, tittade lite på film och laddade upp inför kvällen.

När solen gått ner och vi ätit oss rejält mätta på den goda middagen var det dags att ta på oss alla kläder vi hade med oss (seriöst, Annika hade nog 5 lager kläder på sig), för det var dags för nattsafari!

Det var både lite kusligt och mysigt att rulla iväg med safaribilen. Egentligen får inte små barn följa med på nattsafari, men eftersom Vilda skött sig så otroligt bra på de tidigare turerna fick hon följa med. Hon somnade dock direkt, då klockan var två timmar efter sovdags. Det var kolsvart ute och allt vi hade för att försöka upptäcka djur var en strålkastare, som vår guide vred fram och tillbaka, fram och tillbaka och fram och tillbaka från höger till vänster sida. Vi satt där som katter och följde ljuset först till höger och sen till vänster. Det vi letade efter var djurens ögon, som reflekterar ljuset. Det tog tid innan våra ögon justerade sig och vi såg något.

Det var väldigt tomt med djur i början, så vi alla blev väldigt exalterade så fort vi såg en kanin och vi såg TVÅ stycken där första halvtimmen. Vår guide bara skrattade åt oss när vi blev så glada av att se små kaniner hoppa runt. Varje gång vi såg en kanin efter det skojade vi med vår guide och sa att han genast måste kalla på dem andra bilarna över radion. Vi fick många internskämt med vår guide under veckan.

Det går ju liksom inte att fota något i mörkret, men vi lyckades se ett flertal nattdjur, som ugglor, olika kattdjur och förstås massa kaniner! Vi såg även massor med ögon på gnuer och zebror, en elefantrumpa och vi körde nästan på två noshörningar som låg och sov. Det var lite läskigt att åka under natten, av någon anledningen känner man sig så mycket tryggare när det är ljust ute och man faktiskt kan se vad som gömmer sig bakom buskarna. Vår guide hade också en tendens att säga att vi var på jakt efter leoparder och sen någon minut efter det stanna bilen, släcka alla lampor och sa att vi skulle lyssna på alla läten runt om (Vi gav riktigt bra i dricks efter det…). Vi hörde inte mycket förutom Vildas snarkningar (som förövrigt skrämde matte rätt rejält) och lite syrsor.

Trots att vi inte såg jättemånga djur så var det en väldigt häftig erfarenhet, som vi gärna gör om! Nästa gång vi åker på safari hoppas vi på att kunna se en hyena där i mörkret…

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: