search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

One of our favorite places so far: Norway! We have so much love for this country! It's one of those places you just feel right at home. The beautiful nature, the cheerful people and I mean, they have trolls!! Norway is a place we know we will visit again and again! It's time to put Norway on your bucket list!! 🇳🇴 To watch our time in Norway, head to our YouTube channel, link in our description! 😉 #beautifulnorway #fulltimetravel #travelvlogger
Can't believe we've been traveling together for 10 months!!! Right now we're home, taking care of our dog and playing in the snow, but soon we're off again to a new part of the world!! 🌎✈️ #familytravel #jordenruntresa #aroundtheworld #
We had an amazing time on our safari in South Africa! We stayed at Kololo game reserve and we can recommend it 100%! Kololo is the perfect destination if you want to bring your kids on safari! It's malaria-free, Fair Trade Certified and outside your house only safe animals roams free. Kololo is located in the heart of Welgevonden Game Reserve, with the big 5 and countless other animals just outside the gates. We absolutely LOVED our stay, our guide was totally awesome, the staff super friendly, the house was stunning and the view from our balcony...wow!! Let's not forget about the food, the pool, beautiful nature and always being close to animals! I mean it's not many places you can wake up with giraffes right outside your house or almost walk into a zebra in the dark. Thank you @kolologamereserve we will be back!! #safariwithkids #kololo #fulltimetravelingfamily #travelwithkids #bestsafari
Is safari kids friendly? Well I would say it's one of Vilda's favorite experiences! Everyday we went on a three hour long game drive and we were a bit worried that Vilda would get bored. But like always, Vilda was our little star! She was sooo excited about all the animals and learned about so many new species. She had a "Pumba" tattoo from the Lion King on her arm and every time she saw a warthog, she pointed at her tattoo and said "an other Pumba" 🐗. At times she had a little difficult time sitting still but most of the time she was looking for animals or just enjoying the bumpy ride. Swipe 👉 on the last photo, we had just discovered a baby elephant and Vilda couldn't be any happier. Before our trip to South Africa, she had been pretending for months that she had a baby elephant that she used to feed and pet. She was absolutely beaming with joy watching the real baby 🐘 trying to eat. It's so amazing watching Vilda's imagination run wild, she sees monkeys, lions, elephants and giraffes everywhere she goes and we are more than happy to pretend to hide from the lion or pet the baby elephant with her. 🦁🦒🐒🐃🐂🐘🦏🦓 #familysafari #familygoals #dontgrowuptoofast
"You only live once, but if you do it right, once is enough.” We are so thankful for everyday we get to spend together. We never once regret our decision to go on this big adventure together. It took time, months, to be brave enough to take the leap to go full time traveling with a two-year-old. But it's the best decision we ever made. ❤️ #makeithappen #livingourdreams #spendingtimetogether #fulltimetravel
Yesterday it was Swedish father's day. So thankful to have this guy☝️ in our lives. Can't imagine a better dad to our daughter. ❤️❤️ #faraday #fathersday #southafrica #kololo #daddyanddaughtergoals

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

En ny dag med en ny safari! Denna dag stod “sundown safari” på schemat, alltså safari under solnedgången. Förmiddagen spenderades med långpromenad och lek.

Det var en väldigt varm dag och när vi väl hoppade på safaribilen halv fyra så vi fram emot de friska fläktar under färden. Vår guide berättade att vi skulle åka långt denna dag. Vi körde iväg på nya vägar, som var väldigt branta och snirkliga. Vilda tjöt “weeeiiii” i nedförsbackarna.

Vi såg inte många djur där i början och efter ett tag började naturen se ut mer som där Scar bodde i lejonkungen. Det var otroligt torrt och allt såg dött ut.

Efter ett tag började djuren titta fram och vårt första möte var en kull med jackalungar, som busade runt precis vid vägen. När de hörde bilen skyndade de sig ner under marken, men en var för nyfiken och tittade upp och undrade vilka vi var.

Efter det började andra djur titta fram igen! Naturen blev återigen grön och vi hittade både zebror, gnuer, giraffer, olika bockar, jackalmamman, noshörningar och till och med en struts!

Ytterligare längre fram mötte vi ett helt gäng med bufflar! Riktigt maffiga djur och tydligen är hornet så tjockt att det inte går att skjuta igenom!

Vi fortsatte köra och stannade förbi ett vattenhål. Där låg en krokodil och lurade, tillsammans med två flodhästar som låg och latade sig i vattnet och viftade på öronen. Safarifakta: flodhästar går nästan bara upp från vattnet under natten, då äter de gräs och förflyttar sig mellan vattenhålen. Flodhästar är ett av de djur som dödar flest människor i Sydafrika, då de kan bli väldigt aggressiva när de kännes sig utsatta på sin vandring mellan vattenhålen. Vi tyckte dock att de såg väldigt fredliga ut när de låg där och badade, men vi höll oss på ett säkert avstånd!

Det kryllade verkligen av djur på den här sidan av parken och nästan direkt när vi lämnade vattenhålet såg vi ett helt gäng med apor, vilket Vilda blev väldigt glad över!

Vi körde också nästan på dem här små gulliga marsvinsliknande djuren, som kallas för Klippgrävlingar. Mamma ville ta med alla hem, vilket nog också skulle uppskattas av Maggie!

Klippgrävlingarna fick bo kvar och vi lämnade dem små skuttande djuren för att finna lite större djur: elefanter! Det var elefanter överallt och vår guide körde närmre för att vi skulle få en närmare titt. Plötsligt vänder sig en av elefanterna mot oss och börjar rusa mot bilen. Den tutar, svänger med snabeln och viftar på öronen. Vi står mitt på en väg och det finns ingen möjlighet att vända, så vår guide lägger i backen snabbt som tusan och trycker plattan i mattan. Vi kan lova att det kändes som den där scenen från Jurassic park när bilen blev jagad av en T-rex. Trots att den bara jagade oss i några sekunder så kändes det som flera minuter! Elefanten vek dock snabbt av och sprang till sin lilla bebis, som stod på andra sidan vägen. Vi hade kommit emellan en mamma och sitt lilla barn.

Vi alla skrattade rätt nervöst när vi åkte därifrån och vi fick förklara för Vilda vad som hade hänt. Vår guide förklarade att elefanter ofta inte är aggressiva, utan mest visar upp sig. Hade vi inte haft Vilda i bilen hade han stått kvar, men han ville inte skrämma Vilda. Vi lämnade elefanterna ifred och fortsatte vår safari. Efter bara ett par minuter får vi syn på en ny grupp med elefanter, men så fort vi började närma oss dem hände samma sak igen.

Vår guide bara skrattade och sa att sånt här händer aldrig. Elefanter brukar vara väldigt fredliga och inte bry sig om bilarna, vilket vi kan intyga från vårt första möte med elefanter! Vi alla fick en ordentlig med adrenalinkick och när vi några minuter senare stötte på en han elefant (som var riktigt massiv), var vi alla rätt så överens om att inte åka för nära.

Solen hade nästan gått ner och vår guide började leta efter en plats att ha “sundown”, där man stannar och går ut bilen för lite dricka och tilltugg. Han stannade vid ett vattenhål och precis när vi skulle går ur ser vi ett lejon ligga på andra sidan vattnet.

Eftersom att vi hade en väldigt söt liten flicka med oss, bestämde vår guide att det inte var någon bra idé att ha sundown där. Han ropade in lejonet på radion och åkte vidare till en lugnare plats. Senare fick vi höra att den andra bilen från Kololo hade stannat på samma plats som vi och när de börjat ta fram dricka mm, så hade lejonet börjat röra sig emot dem. Vi var glada att vår guide valde en annan plats till oss!

Solen hade nästan gått helt ner när vi satte oss i bilen för att åka hem igen. Vi fick höra från vår guide att vi hade klämt in sextimmarsturen på lite mer än tre timmar. Snyggt jobbat av vår guide och oj vilken händelserik tur!

När vi väl kom hem var hemma igen var vi alla helt slut efter en lång dag. Vi alla ville egentligen bara gå och lägga oss, men det var dags för middag och de hade dukat upp middagen utomhus och grillning stod på menyn.

När middagen var uppäten kunde vi äntligen lägga oss och andas ut lite. Det är ju inte varje dag man klarar sig ifrån TVÅ elefantattacker och undgår en lejonattack!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: