search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

En ny dag med en ny safari! Denna dag stod “sundown safari” på schemat, alltså safari under solnedgången. Förmiddagen spenderades med långpromenad och lek.

Det var en väldigt varm dag och när vi väl hoppade på safaribilen halv fyra så vi fram emot de friska fläktar under färden. Vår guide berättade att vi skulle åka långt denna dag. Vi körde iväg på nya vägar, som var väldigt branta och snirkliga. Vilda tjöt “weeeiiii” i nedförsbackarna.

Vi såg inte många djur där i början och efter ett tag började naturen se ut mer som där Scar bodde i lejonkungen. Det var otroligt torrt och allt såg dött ut.

Efter ett tag började djuren titta fram och vårt första möte var en kull med jackalungar, som busade runt precis vid vägen. När de hörde bilen skyndade de sig ner under marken, men en var för nyfiken och tittade upp och undrade vilka vi var.

Efter det började andra djur titta fram igen! Naturen blev återigen grön och vi hittade både zebror, gnuer, giraffer, olika bockar, jackalmamman, noshörningar och till och med en struts!

Ytterligare längre fram mötte vi ett helt gäng med bufflar! Riktigt maffiga djur och tydligen är hornet så tjockt att det inte går att skjuta igenom!

Vi fortsatte köra och stannade förbi ett vattenhål. Där låg en krokodil och lurade, tillsammans med två flodhästar som låg och latade sig i vattnet och viftade på öronen. Safarifakta: flodhästar går nästan bara upp från vattnet under natten, då äter de gräs och förflyttar sig mellan vattenhålen. Flodhästar är ett av de djur som dödar flest människor i Sydafrika, då de kan bli väldigt aggressiva när de kännes sig utsatta på sin vandring mellan vattenhålen. Vi tyckte dock att de såg väldigt fredliga ut när de låg där och badade, men vi höll oss på ett säkert avstånd!

Det kryllade verkligen av djur på den här sidan av parken och nästan direkt när vi lämnade vattenhålet såg vi ett helt gäng med apor, vilket Vilda blev väldigt glad över!

Vi körde också nästan på dem här små gulliga marsvinsliknande djuren, som kallas för Klippgrävlingar. Mamma ville ta med alla hem, vilket nog också skulle uppskattas av Maggie!

Klippgrävlingarna fick bo kvar och vi lämnade dem små skuttande djuren för att finna lite större djur: elefanter! Det var elefanter överallt och vår guide körde närmre för att vi skulle få en närmare titt. Plötsligt vänder sig en av elefanterna mot oss och börjar rusa mot bilen. Den tutar, svänger med snabeln och viftar på öronen. Vi står mitt på en väg och det finns ingen möjlighet att vända, så vår guide lägger i backen snabbt som tusan och trycker plattan i mattan. Vi kan lova att det kändes som den där scenen från Jurassic park när bilen blev jagad av en T-rex. Trots att den bara jagade oss i några sekunder så kändes det som flera minuter! Elefanten vek dock snabbt av och sprang till sin lilla bebis, som stod på andra sidan vägen. Vi hade kommit emellan en mamma och sitt lilla barn.

Vi alla skrattade rätt nervöst när vi åkte därifrån och vi fick förklara för Vilda vad som hade hänt. Vår guide förklarade att elefanter ofta inte är aggressiva, utan mest visar upp sig. Hade vi inte haft Vilda i bilen hade han stått kvar, men han ville inte skrämma Vilda. Vi lämnade elefanterna ifred och fortsatte vår safari. Efter bara ett par minuter får vi syn på en ny grupp med elefanter, men så fort vi började närma oss dem hände samma sak igen.

Vår guide bara skrattade och sa att sånt här händer aldrig. Elefanter brukar vara väldigt fredliga och inte bry sig om bilarna, vilket vi kan intyga från vårt första möte med elefanter! Vi alla fick en ordentlig med adrenalinkick och när vi några minuter senare stötte på en han elefant (som var riktigt massiv), var vi alla rätt så överens om att inte åka för nära.

Solen hade nästan gått ner och vår guide började leta efter en plats att ha “sundown”, där man stannar och går ut bilen för lite dricka och tilltugg. Han stannade vid ett vattenhål och precis när vi skulle går ur ser vi ett lejon ligga på andra sidan vattnet.

Eftersom att vi hade en väldigt söt liten flicka med oss, bestämde vår guide att det inte var någon bra idé att ha sundown där. Han ropade in lejonet på radion och åkte vidare till en lugnare plats. Senare fick vi höra att den andra bilen från Kololo hade stannat på samma plats som vi och när de börjat ta fram dricka mm, så hade lejonet börjat röra sig emot dem. Vi var glada att vår guide valde en annan plats till oss!

Solen hade nästan gått helt ner när vi satte oss i bilen för att åka hem igen. Vi fick höra från vår guide att vi hade klämt in sextimmarsturen på lite mer än tre timmar. Snyggt jobbat av vår guide och oj vilken händelserik tur!

När vi väl kom hem var hemma igen var vi alla helt slut efter en lång dag. Vi alla ville egentligen bara gå och lägga oss, men det var dags för middag och de hade dukat upp middagen utomhus och grillning stod på menyn.

När middagen var uppäten kunde vi äntligen lägga oss och andas ut lite. Det är ju inte varje dag man klarar sig ifrån TVÅ elefantattacker och undgår en lejonattack!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: