search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Nov 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archives

Dagen innan hemfärd. Vi alla var rätt trötta och vi skippade morgonpromenaden för att njuta lite av vårt hus. Vilda lekte mest med löv, är det inte roligt hur Vilda alltid väljer att leka med pinnar, stenar och löv framför alla leksaker?

Vår sista safari var långt ifrån så händelserik som gårdagens. Vi såg de vanliga djuren, lite bockar, zebror, gnuer och gaseller. Vår guide fokuserade mer på växterna runtom och berättade mycket om olika träd och blommor. Det var en blomma som kunde dö och sen återuppliva sig själv om den fick vatten på sig. En annan blomma förvandlades till tvålliknade slem när man hällde vatten på den (användes också tydligen som tvål av de gamla jägarna).

Vi såg även några elefanter (den här gången på håll) och en halvuppäten gnu. Men främsta jakten var efter en gepard eller en leopard, men tyvärr ingen lycka. Vi kände oss dock nöjda med safarin trots att vi inte såg alla “big 5”, utan bara 4 (lejon, elefant, noshörning och buffel). Vi fick se en sista solnedgång på en höjd överblickande det vackra landskapet.

Vi alla var väldigt ledsna över att behöva säga hejdå till vår guide, då vi skulle få en annan guide dagen efter till vår “kids safari”. Under veckan hade vi verkligen blivit vänner med vår guide och vi saknar honom massor!

Den ledsamma känslan höll i sig till dagen efter. Vi kände oss inte redo att åka hem än. Vi gick omkring på området och försökte suga in det sista av Sydafrika.

Vi blev på bättre humör när vi för sista gången hoppade in i safaribilen, för en “kids safari”. Tyvärr var inte den safarin så bra, då vi enbart åkte runt inne på Kololo, där vi hikat under hela veckan. Men vi träffade en ny härlig guide och fick möjligheten att komma lite närmre ett gäng giraffer!

Efter safarin blev det ett sista dopp i poolen, där vi försökte suga in så mycket d-vitamin som möjligt innan hemresan.

Sedan väntade den LÅNGA hemresan, som trots missat och sen försent flyg gick väldigt bra. Vilda och pappa sov i typ 18 h, man blir trött av att åka på safari, men WOW vilket resa vi haft!!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: