search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Dec 2019
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archives

Ibland måste man nypa sig i armen för att verkligen förstå att vi verkligen är här. Costa Rica är verkligen en dröm. Vi trodde inte att det kunde bli bättre, MEN sen så var vi på en chokladtur… Costa Rica ❤ ❤ <3.

Vi är fortfarande morgonpigga här tack vare jetlagen. Vi hade bokat en morgontur och när vi kom fram till kakaoodlingen visade det sig att vi var helt själva på den! Vi fick börja med att gå en rundtur genom odlingen med kakaoträd.

Vilda tittade mest på myrorna och blommorna. Det var inte riktigt säsong för bönorna, men det var massor som var på gång!

Vi fick även se en sengångare och både se och smaka på massa olika smaksättare till chokladen ex steviablad som de odlade. Odlingen var helt miljövänlig, så de använde sig inte utav några bekämpningsmedel eller giftiga gödningsmedel, stort plus! Vi fick lära oss massor om kakao och trots att mycket var intressant, så var vi väl mest taggade på nästa del av turen, när vi själva skulle få göra choklad!!  

Det var pyssligt och väldigt gott att få göra våra egen choklad, där vi fick smaksätta med allt från jordnötter till chili. Mycket uppskattat av hela familjen och tror att Vilda satte i sig halva jordnötsburken mellan baket. Kul att det blev lite ”julgodis” till oss!

När pralinerna var klara fick vi även testa att göra traditionell varm choklad där vi krossade och malde ner rosta kakaobönor och värmde ihop med brunt socker och vatten. Gott, men mäktigt!!

Vi åt så många praliner vi orkade (vilket var typ 2 var, jättegoda men mäktiga!) och sen var turen över och vi fick ta med alla våra praliner hem! 😀 😀 😀

Väl hemma blev det mer bad och mer span på våra leguaner. Tyvärr ramlade en ödla ner TRE gånger. Vi blev väldigt oroliga för vår ödla, då det var ett långt fall. Men de verkar landa på fötterna i alla fall och verkar ha klarat sig bra!  

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: