search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Dec 2019
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archives

God jul!!!! För oss känns det så konstigt att det är jul! Inge snö (eller kallt grått duggregn), ingen kalle, ingen julmat och inga julklappar under granen! Istället spenderade vi julen med äventyr, bad och massa bus!

Vår julafton började supertidigt, 05.15! På med kläder, packa ner mackor och in i bilen! 06.15 var vi på plats vid Mistico Arenal Hanging Bridges Park, en nationalpark med massor av hängbroar högt uppe bland trädtopparna! Innan vi ens hade kommit in i parken såg vi denna lilla filur: en Coati! Jättesöt, som höll på att böka i gräset!

Därefter väntade en vandring genom djungeln, där vi nästan direkt sprang på nästa djur:

Och nej, vi menar inte skylten, vi såg faktiskt tre av dessa små djur, men vi hann aldrig fota dem, då de blev rädda när vi kom för nära. Efter mer vandring genom djungeln kom vi till vår första hängbro. Vilda tyckte att den var lite läskig i början, men sen värmde hon upp och tyckte det var kul. Hon är så modig!! Broarna här högt högt uppe bland trädtopparna och gungar mycket när man går på dem! Vi tänkte låta bilderna tala för sig. Det var mer än häftigt!!

Det dröjde nästan två timmar innan vi började springa på människor och då var det dags att åka hem! Vårt nya boende ligger på en höjd, med utsikt över en vacker sjö, djungel och massa fåglar! Vi har hört Howler monkeys från boendet men ännu inte sett dem (förutom en när vi var på väg till affären en dag då en sprang ut mitt på vägen framför vår bil! cool!!).

Resten av dagen spenderade vi med att ringa till familjerna, massa bad och väldigt mycket bus i poolerna och på rummet. Vilda har börjat “sno våra näsor”. Hon tar våra näsor, stoppar in dem i munnen, springer iväg och sen spottar ut dem någon annan stans. Hon riktigt tjuter av skratt när vi jagar efter våra snodda näsor.

Middagen åt vi på hotellets restaurang, där vi verkligen fick öva på vår dåliga spanska (personalen pratar inte så bra engelska här). Personalen på restaurangen blev väldigt förtjusta i Vilda och kallade henne för prinsessan hela kvällen.

En annorlunda men helt klart lyckad julafton som avslutades med en kort julfilm och massa mys!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: