search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Dec 2019
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archives

Projekt Asis

Igår var en riktigt spännande dag! Vi vill passa på att tacka Gammelfarmor, då detta blev hennes julklapp till Vilda och vi kan lova att den blev väldigt uppskattad! Igår var var hela familjer volontärer på räddningscentret Asis, som tar in och räddar olika inhemska djur här på Costa Rica.

Vi fick först en rundvandring på hela området där vi fick se många av de djuren de har. De har tre typer av apor, olika “svin”, tvättbjörnar och massor av fåglar.

Djuren på Asis har antingen blivit skadade av oss människor, exempelvis blivit påkörda av bilar eller varit husdjur till människor, vilket är förbjudet i Costa Rica. Vissa djur rehabiliteras enbart och därefter har de ett långt arbete med att släppa ut djuren igen. Andra djur kommer aldrig att kunna släppas ut då de inte kommer att klara sig i naturen, exempelvis apor som varit tillfångatagna sen de var små, de har aldrig lärt sig från sin apfamilj hur de ska bete sig i naturen.

Vi fick lära oss massor om de olika arterna och om Asis arbete och såg massor av djur både inne i burar, men också en vild myrslok och en sengångare i träden. Vildas favoritdjur var apungarna, som busade runt som bara den!!

Därefter fick vi en paus, där vi fick frukt, lemonad eller kaffe. Vi fick bästa platsen och fick sitta och titta på vild Caiman (en liten krokodil) och massa sköldpaddor.

När vi hade fått lite mat var det dags att börja jobba! Vi fick varsitt djur att fixa mat till. Vi fick en lista på hur mycket mat och vad varje djur skulle äta. Sen var det bara att gå in i köket, väga, skala och skära upp.

Till aporna fick vi också göra små piñatas, eller små paket, så de skulle få jobba lite för maten. Vi fick även pilla ner mat i små burar.

Vilda tyckte det var kul att få hjälpa till, men hennes favoritdel var att sen få ge alla djuren mat. Hon tyckte det var jättekul att se aporna äta maten vi förberett till dem.

Vi hade också jättetur då vi även fick vara med och ge spindelaporna mat direkt från handen. Detta måste man göra ibland för att kontrollera att alla aporna får lika mycket mat. Vi fick då sprida ut och ge tre apor mat i taget. Vilda tycket det var riktigt spände och vågade ge en bit banan till en apa. Det var häftigt att känna dem små fingrarna greppa tag om matbiten. Tyvärr fick vi inte fota eller filma just denna del då de delvis inte är alla grupper som får ge mat på detta sett, så de vill inte att andra volontärer ska bli besvikna. De vill heller inte att man ska uppmuntra att ge fria apor mat. Dessa apor kommer aldrig att släppas ut och är vana vid människor, vilda apor ska man inte mata på detta sett.

Vi alla var jättenöjda med dagen och Vilda var så trött att hon somnade med maten i munnen på vägen hem!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: