search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jan 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

 Mitt i La Fortuna ligger en väldig vulkan. Denna vulkan är dock lite knepig att se större delen av tiden, då den omges av tjocka regnmoln. Ja den ligger ju mitt i regnskogen så det är väl egentligen inte så konstigt! Vår första hike till vulkanen gick ju sisådär som ni kanske läst i tidigare inlägg. Det blev en del bråk och vi såg inte så mycket av vulkanen. Lava lämningarna var heller inte mycket att hurra för. Som tur var fick vi lite revansch på nyårsafton!

Efter en lugn dag hemma bestämde vi oss på eftermiddagen för att åka iväg till en annan hike vid vulkanen. Hela vägen dit såg vi nästan hela vulkanen, men tyvärr hade molnen dragit in när vi väl kom fram.

MEN hiken var riktigt lyckad trots allt. Vi har nästan helt själva hela vägen och alla var denna gång på strålande humör. På vandringens topp kom vi upp för en höjd, där vi hade utsikt över mängder av gamla lavafält,en glimt av vulkanen och en vacker sjö.

Vi stannade ett tag för att se om molnen skulle skingra sig, men tyvärr ingen lycka. Men vi hade det kul i alla fall och Vilda sprang runt och letade lavastenar, som hon prompt skulle stå precis vid kanten av toppen och kasta ut. Vi var väldigt nöjda med vår vandring och firande in det svenska nyåret kl 17.00. Vi orkade inte stanna uppe till 00.00 Costa Rica tiden.

Dagen efter klev vi upp tidigt styrde tillbaka bilen mot vulkanen, denna gång för att bada i de varma källorna, som skapas av vulkanen. Det finns mängder av olika dyra hotell som erbjuder pooler med varma källor, MEN de är så överprisade (kostar mellan 400–1000 kr/pers) SÅ vi gjorde som lokalbefolkningen och badade mitt i naturens egna varma källor. Vilda älskade de varma källorna och det gjorde vi med. Hon lekte på och vi njöt mest av den fina naturen och det perfekt varma vattnet. Vi fick slita bort Vilda och hann precis hem till hotellets frukost.

Efter frukosten var det dags att återigen packa ihop väskorna för att åka vidare. Vi kan lova att vi var riktigt irriterade då solen ÄNTLIGEN hade kommit fram och vi skulle alltså sitta i 4 h med sol och klarblå himmel. Och nämnde jag att det var molnfritt så man såg den där nedrans vulkanen vi knappt sett på våra nästan 3 veckor i La Fortuna. Men men, inte mycket att göra åt saken.

Resan hit till Samara gick strålande och vi möttes av vårt fantastiska trähus! Mer om vad vi hittat på de senaste dagarna kommer i morgon!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: