search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips
Watching the sunset with you ❤️🌅 #sunsetlove #loveisyou #spendingtimetogether
An other day, an other visit into the rainforest. There are so many different national parks here in Costa Rica, trying to preserve the nature and all the animals. The other day we visited Manuel Antonio national Park. We did see lots of amazing animals, but it's also the most visited national park in Costa Rica, so if you go you will not be alone! We also recommend to do a guided tour, our guide spotted animals we would never had seen with out him! The park also have beautiful beaches, but be careful, there are thives! If you don't hold onto your belongings, monkeys and racoons might "borrow" your stuff!! We had an amazing time in the park and saw SO many animals! on the way back home, Vilda told us about every animal we seen in the park! 🐒 #howlermonkey #manuelantonio #familyadventure
We experienced so many amazing things last year but going on safari was really something special. You can't describe the emotion Africa creates. South Africa, you really stole our hearts. If we had to pick only one experience to recommend everyone to do, it would definitely be to go on a safari! Go to our YouTube page to watch the entire video from our time in South Africa ❤️🦁🦒🐘 #safariwithkids #southafricasafari #familjeblogg #vlogg
Can't believe we've already been here in Costa Rica for a month and we still have time to go! We chose to stay our longest period of time here on our trip because there is so much to see and do. Everything from exploring beautiful beaches to hiking along volcanos, or go looking for animals in the rainforest (or just outside your door). Or why not go zoiplining, or trek along hanging bridges up by the tree tops. AND let's not forget about all the fresh fruits and vegetables! The avocados are insanely good....🤤 🥑😍 #exploremore #dreamvacation #runninggirl #familyadventure

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Jan 2020
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

 Mitt i La Fortuna ligger en väldig vulkan. Denna vulkan är dock lite knepig att se större delen av tiden, då den omges av tjocka regnmoln. Ja den ligger ju mitt i regnskogen så det är väl egentligen inte så konstigt! Vår första hike till vulkanen gick ju sisådär som ni kanske läst i tidigare inlägg. Det blev en del bråk och vi såg inte så mycket av vulkanen. Lava lämningarna var heller inte mycket att hurra för. Som tur var fick vi lite revansch på nyårsafton!

Efter en lugn dag hemma bestämde vi oss på eftermiddagen för att åka iväg till en annan hike vid vulkanen. Hela vägen dit såg vi nästan hela vulkanen, men tyvärr hade molnen dragit in när vi väl kom fram.

MEN hiken var riktigt lyckad trots allt. Vi har nästan helt själva hela vägen och alla var denna gång på strålande humör. På vandringens topp kom vi upp för en höjd, där vi hade utsikt över mängder av gamla lavafält,en glimt av vulkanen och en vacker sjö.

Vi stannade ett tag för att se om molnen skulle skingra sig, men tyvärr ingen lycka. Men vi hade det kul i alla fall och Vilda sprang runt och letade lavastenar, som hon prompt skulle stå precis vid kanten av toppen och kasta ut. Vi var väldigt nöjda med vår vandring och firande in det svenska nyåret kl 17.00. Vi orkade inte stanna uppe till 00.00 Costa Rica tiden.

Dagen efter klev vi upp tidigt styrde tillbaka bilen mot vulkanen, denna gång för att bada i de varma källorna, som skapas av vulkanen. Det finns mängder av olika dyra hotell som erbjuder pooler med varma källor, MEN de är så överprisade (kostar mellan 400–1000 kr/pers) SÅ vi gjorde som lokalbefolkningen och badade mitt i naturens egna varma källor. Vilda älskade de varma källorna och det gjorde vi med. Hon lekte på och vi njöt mest av den fina naturen och det perfekt varma vattnet. Vi fick slita bort Vilda och hann precis hem till hotellets frukost.

Efter frukosten var det dags att återigen packa ihop väskorna för att åka vidare. Vi kan lova att vi var riktigt irriterade då solen ÄNTLIGEN hade kommit fram och vi skulle alltså sitta i 4 h med sol och klarblå himmel. Och nämnde jag att det var molnfritt så man såg den där nedrans vulkanen vi knappt sett på våra nästan 3 veckor i La Fortuna. Men men, inte mycket att göra åt saken.

Resan hit till Samara gick strålande och vi möttes av vårt fantastiska trähus! Mer om vad vi hittat på de senaste dagarna kommer i morgon!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: