search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

Hello from Orlando! #magic #diagonalley ##travelfamily
Our last days in Costa Rica we stayed in one of our favorite houses of all time! Located in the middle of the Caribbean jungle. No wifi, no TV, no neighbors , well except all the visiting spider monkeys and birds. Every morning we woke from the sound of howling monkeys, sitting just outside the house. Starting the mornings looking out into the jungle, spending 100% quality time together, watching the monkeys play in the surrounding trees, swimming, dancing, listening to the jungle...the perfect way to end our time in Costa Rica!
One of the many things we have realized on this year long trip is how how little things we actually need to be happy. We only travel with one bag and two backpacks, sometimes we only have our two backpacks. We almost never buy any souvenirs, because we don't need them, can't afford them and well, we can't fit them in our bags! When you have a permanent home, it's easy to bring things into your life. We were only home for a month in November and we found ourselves buying things we didn't really need, things like toys for Vilda. Vilda hasn't really had many toys on our travels, a few crayons, a little play-doh and of course her favorit two stuffed animals. Instead of toys she uses her imagination to play. She plays with everything in her surroundings, leafs, rocks, sticks, papers, chairs, shells, cups you name it! We can really see how all of our experiences has shaped and developed Vilda's imagination. She pretends she sees lions, elephants, camels and monkeys. Sometimes she imaginations she's in the safri car and others she's in a Marocan market or swimming in the ocean. When we were home we bought and played with some toys but we realized that toys can sometimes limit both Vilda's and our imagination. We actually have more fun and are more creative without toys (you have to be!) One thing became very clear to us and that is that we parents buy things that our kids don't really need. We have realized that Vilda doesn't need a doctor's kit to play doctor, she doesn't need a mini kitchen to pretend to cook food and she doesn't need lego to build things. Of course Vilda will get toys in the future, but we will try to be more mindful of what we bring into our home and we will always treasure experience and imagination over things.
One year ago we left our home to travel around the world. It's the best decision we have ever made and every day we are thankful for the time we get to spend together and all the amazing memories we have collected. #fulltimetravelwithkids #travelfulltime #costaricabeach
🌴🐒❤️🇨🇷 #vlogsquad #familytravel #costarica
The other day we were hiking in the jungle, looking for monkeys. For days, Vilda had been asking to see monkeys again. And we found them, everywhere!!! Along the entire hike, monkeys were jumping over our heads, eating bananas, playing around, showing off. A one hour hike turned into three hours, we just couldn't stop watching all the monkeys! At the end, Vilda said she had enough of monkeys 🙈🐒 #monkeyingaround #banana #familytravel #fulltimetravel #resetips

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2020
M T W T F S S
« Jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Archives

Vi har haft en liten paus här på bloggen. Efter en vecka i Orlando är vi fortfarande i chock att vi är här! Vi börjar så smått ta in det och nu ska vi uppdatera er om vad vi har haft för oss den senaste tiden!

De första dagarna spenderades mestadels på hotellområdet. Det finns flera stora pooler, lekplats, aktiviteter så som minigolf, cykelgolfbilar, paddelbåtar mm, allt ingår! Vilda vägrar lämna lekplatsen och har hittat kompisar att leka med. Vi får INTE vara med och leka när hon hittar en kompis, då skriker hon bara åt oss att gå iväg…tror inte vi behöver mycket ”inskolning” på förskolan sen…

Tyvärr började vår vistelse i Orlando med lite kallt väder och vi var inte förberedda! Det var bara att åka till Florida Mall, Target och Wal-Mart och leta upp lite långärmade tröjor och en jacka till Vilda.  

Vi har även hunnit med Disney Springs, där Vilda mest vill titta på dinosaurierna vid en tema restaurang/affär. Hon skrattar massor åt alla små och stora dinosaurier och ska självklart ”mata” alla också!

Solen och värmen kom fram efter ett par dagar, så det har blvit några dopp i poolen!

En solig dag åkte vi också till stranden. Det kanske var 20-22 grader i luften och i vattnet var det väl max 18-19 grader, MEN självklart badade vi allihopa och alla pensionärer som gick förbi bara skakade på huvudet i sina jackor och frågade om vi frös. Inte då när man är van att bara i 16 graders vatten ute på Lilla Saxaren, då är 19 grader VARMT! Svensk sommar….

Är man i Orlando så MÅSTE man ju gå på nöjesparker! Vi sparar Disney tills att mormor och morbror kommer på besök (vi har redan införskaffat en prinsessklänning till Vilda, som hon själv fick välja ut! Den är SÅ SÖT!!) Men, vi har hunnit med två halvdagar på Universal studios två parker. Vilda var super redo att åka och hade packat och tagit på sig väska och skor helt själv!

Vilda är PRECIS 91 cm, så varje gång hon ska åka något måste hon kontrollmätas typ 3 gånger. Men vi har haft det jättekul! Vildas favorit åkturer är en fiskåktur som snurrar runt runt där alla blir nedsprutade med vatten. Vilda tjuter av skrattar när pappa blir extra blöt!

Sen ÄLSKAR hon Hacke hackspett berg- och dalbanan, där vi får turas om att åka om och om igen. Ibland får vi också sitta kvar och åka igen! Hon tycker också mycket om en djurshow, ET där man åker på cyklar och ska hjälpa ET hem och Katten i hatten åkturen.

Idag satt vi en timme och tittade på när hon hittade en liten tvåårig tjej att leka med i lekplatsen inne på parken. De lekte tafatt, åkte rutschkana, tittut mm.

Mamma och pappa har turats om att åka alla de stora attraktionera, trots att Vilda pekar på de stora berg- och dalbanorna och säger ”Vilda vill åka den”, så får hon vänta några år till. Hon är så modig och vågar till och med hälsa på de läskiga gubbarna på styltor framför Mummy!

Två saker som Vilda INTE uppskattat var Minions the ride, där ljudet var för högt. Sen blev hon väldigt förtjust i draken i Diagon alley, tills eländet började låta och spruta eld. Efter det blängde hon mot den där draken flera gånger och mumlade något om ”läskig”.

Det gick i alla fall bra att vara nära draken när hon fick glass! Ibland är det riktigt bra att vara så söt som Vilda är, då affären bjöd Vilda på glassen! Det är inte alla som blivit bjudna på glass av Florean Fortescue från Harry Potter!

 

Vilda är lite liten för Harry Potter än, men mamma och pappa tyckte det var jättekul att gå runt i Diagon Alley!

Det var en riktigt trött liten tjej när vi lämna parken vid 14 idag och somnade redan vid 17!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: