search instagram arrow-down

Om oss

Hej!
Vad kul att du vill följa med våra äventyr runt joden! Vi en är liten familj som har valt att gå vår egna väg och följa våra drömmar. Vi har valt att leva ett mer minimalistiskt liv och istället spendera mer tid tillsammans. Vi har alltid varit äventyrliga och drömt om att se världen, så det är precis det vi gör just nu! . Vår familj består av Erica, Mattias, dottern Vilda och taxen Maggie.Hittills på vår resa har vi besökt Asien i två månader, bilat runt i Europa i 5 månader, varit i Mellanöstern och också upptäckt Afrikas skönhet! Härnäst väntar Central- och Nordamerika, följer du med?

 

Instagram WildFamilyTravels

No Instagram images were found.

Kategorier

Follow Vilda Familjeresor on WordPress.com
Feb 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Archives

Vi har haft en liten paus här på bloggen. Efter en vecka i Orlando är vi fortfarande i chock att vi är här! Vi börjar så smått ta in det och nu ska vi uppdatera er om vad vi har haft för oss den senaste tiden!

De första dagarna spenderades mestadels på hotellområdet. Det finns flera stora pooler, lekplats, aktiviteter så som minigolf, cykelgolfbilar, paddelbåtar mm, allt ingår! Vilda vägrar lämna lekplatsen och har hittat kompisar att leka med. Vi får INTE vara med och leka när hon hittar en kompis, då skriker hon bara åt oss att gå iväg…tror inte vi behöver mycket ”inskolning” på förskolan sen…

Tyvärr började vår vistelse i Orlando med lite kallt väder och vi var inte förberedda! Det var bara att åka till Florida Mall, Target och Wal-Mart och leta upp lite långärmade tröjor och en jacka till Vilda.  

Vi har även hunnit med Disney Springs, där Vilda mest vill titta på dinosaurierna vid en tema restaurang/affär. Hon skrattar massor åt alla små och stora dinosaurier och ska självklart ”mata” alla också!

Solen och värmen kom fram efter ett par dagar, så det har blvit några dopp i poolen!

En solig dag åkte vi också till stranden. Det kanske var 20-22 grader i luften och i vattnet var det väl max 18-19 grader, MEN självklart badade vi allihopa och alla pensionärer som gick förbi bara skakade på huvudet i sina jackor och frågade om vi frös. Inte då när man är van att bara i 16 graders vatten ute på Lilla Saxaren, då är 19 grader VARMT! Svensk sommar….

Är man i Orlando så MÅSTE man ju gå på nöjesparker! Vi sparar Disney tills att mormor och morbror kommer på besök (vi har redan införskaffat en prinsessklänning till Vilda, som hon själv fick välja ut! Den är SÅ SÖT!!) Men, vi har hunnit med två halvdagar på Universal studios två parker. Vilda var super redo att åka och hade packat och tagit på sig väska och skor helt själv!

Vilda är PRECIS 91 cm, så varje gång hon ska åka något måste hon kontrollmätas typ 3 gånger. Men vi har haft det jättekul! Vildas favorit åkturer är en fiskåktur som snurrar runt runt där alla blir nedsprutade med vatten. Vilda tjuter av skrattar när pappa blir extra blöt!

Sen ÄLSKAR hon Hacke hackspett berg- och dalbanan, där vi får turas om att åka om och om igen. Ibland får vi också sitta kvar och åka igen! Hon tycker också mycket om en djurshow, ET där man åker på cyklar och ska hjälpa ET hem och Katten i hatten åkturen.

Idag satt vi en timme och tittade på när hon hittade en liten tvåårig tjej att leka med i lekplatsen inne på parken. De lekte tafatt, åkte rutschkana, tittut mm.

Mamma och pappa har turats om att åka alla de stora attraktionera, trots att Vilda pekar på de stora berg- och dalbanorna och säger ”Vilda vill åka den”, så får hon vänta några år till. Hon är så modig och vågar till och med hälsa på de läskiga gubbarna på styltor framför Mummy!

Två saker som Vilda INTE uppskattat var Minions the ride, där ljudet var för högt. Sen blev hon väldigt förtjust i draken i Diagon alley, tills eländet började låta och spruta eld. Efter det blängde hon mot den där draken flera gånger och mumlade något om ”läskig”.

Det gick i alla fall bra att vara nära draken när hon fick glass! Ibland är det riktigt bra att vara så söt som Vilda är, då affären bjöd Vilda på glassen! Det är inte alla som blivit bjudna på glass av Florean Fortescue från Harry Potter!

 

Vilda är lite liten för Harry Potter än, men mamma och pappa tyckte det var jättekul att gå runt i Diagon Alley!

Det var en riktigt trött liten tjej när vi lämna parken vid 14 idag och somnade redan vid 17!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: